BMW dízelmotorok az amerikai rendőrautókba

A BMW megrendelést kapott 240 000 dízelmotor legyártására a Carbon Motorstól, az amerikai rendőrautók gyártójától. A megállapodás soros hathengeres dízelmotorokról, valamint a hozzá kapcsolódó hűtő- és kipufogógáz-rendszerről és automata váltóról szól. Ian Robertson, a BMW értékesítésért felelős elnökségi tagja így kommentálta a megállapodást: „A Carbon Motors-szal kötött megegyezés jelentős mérföldkő vállalatunk első számú stratégiájában, ami a erőátviteli rendszerek értékesítésének felfuttatása.

A BMW dízelmotorjai előnyt élveznek a vetélytársakkal szemben a tüzelőanyag-fogyasztás, a károsanyag-kibocsátás és a teljesítmény területén. Ezzel a megrendeléssel mintegy 40%-kal csökkenthetjük 240 ezer amerikai rendőrautó tüzelőanyag-fogyasztását és szén-dioxid-kibocsátását.

A Carbon Motorst 2003-ban alapították, és a világ első számú rendőrautó-gyártója. A vállalat elnöke szerint a BMW-ben erős partnerre találtak, amely több mint két évtizede eredményesen működik az Egyesült Államokban. A BMW-rendszerekkel felszerelt rendőrautók nemcsak környezetbarátok lesznek, hanem az alacsonyabb működési költségeik révén az amerikai adófizetők terheit is csökkentik.