ETNA 2009

Az Energotest nyitott kapuk napja ügyféltalálkozó – találó rövidítéssel az ETNA – idei, május 8–9-én megtartott rendezvénye hagyományos sorozatában immár a harmadik alkalom.

Az Energotest dunaharaszti telephelyén az egész napos program a Garázsipar Egyeteme előadásaival kezdődött. Mindkét nap előadást tartott az NKH részéről Mikulás Róbert úr a műszaki vizsgáztatással kapcsolatos közelgő változásokról. Pályázati lehetőségekről az ITC Europa Tenderház munkatársa adott tájékoztatást, a kedvező lízingkonstrukciókat a Lombard Lízing képviselőjétől ismerhették meg. Horváth Tibor úr pedig a motorok világának újdonságaiba vezette el hallgatóit. A szó szoros értelmében nyitott kapuk napja volt, mert az előadások és a délutáni programok helyszínéül választott „olajszagú” térbe, a telephely gyártócsarnokába a vendégek most léphettek be először.

A termékbemutatók helyszínein méréseket végezhettek a látogatók az ENERGOTEST fejlesztésű quadok fékhatásmérésére alkalmas próbapadon, melyen személy- és kistehergépjárművek is mérhetők. Bárki leellenőrizhette testsúlyát a szintén mobil kivitelű tengelyterhelés-mérő EnergoPad-on, vagy a kismotorkerékpárok univerzális fék- és teljesítménymérő próbapadján.

Működés közben megtekinthető volt az új ENERGOTEST fejlesztésű haszongépjármű-fékhatásmérő próbapad, amely tengelyterhelés mérésére is alkalmas. A termékbemutató része volt a KÖKIR ENERGOLINE vizsgasori szoftver.

Nem mindennapi látványosság volt a 4 katonai szerelősátor, melyből az egyikben a diagnosztikai műszerek, az AVL környezetvédelmi és műszaki vizsgáztatásra is alkalmas műszeregyüttesek, hibakód-kiolvasók, a másikban a CARBON ZAPP injektorvizsgáló berendezések és a kapcsolódó szakmai előadás kaptak helyet.

Az ENERGOTEST munkatársai ügyességi játékokkal is várták a vállalkozó szellemű vendégeket. Aki ügyesen „halászott” a mágneses vagy kampós végű USAG csavarkiszedő „ormánnyal” a majdnem zárt USAG szerszámosládában, illetve gyorsan törte a diót a grafitnyelű kalapáccsal, biztosan számíthatott ajándékra.

Végül, de nem utolsósorban nagy várakozás előzte meg az árverést és az elmaradhatatlan tombolát.

A szakmai információszerzés és az üzleti kapcsolatok ápolásának kiváló alkalma, színtere volt az idei ETNA is. Minden nagyszerű szakmai rendezvény végén elmondható: aki most nem volt itt, jövőre ne hagyja ki!