MAJOSZ-közgyűlés

A Magyar Járműalkatrész-gyártók Országos Szövetsége 2009. május 12-én, Fóton tartott XVIII. vezetőségválasztó közgyűléséről. A ma már 300 tagot – ebből 87 a pártoló tag – számláló szövetség megválasztott új elnöksége:

elnök: Rupp Herbert,
elnökségi tagok: Bencze Zsolt, Berta Zsolt, Klujber Dénes, Koronczi Adrienn, Lászlófalviné G. Zsuzsanna,dr. Urbán László,
ügyvezető főtitkár: Bogdanovits László.

Gratulálunk az új elnökségnek, és további eredményes munkát kívánunk!

Bogdanovits Lászlónak, a MAJOSZ ügyvezető főtitkárának beszámolójából idézünk:

„A korábbi években mindig arról számoltunk be, hogy iparágunk az elmúlt időszakhoz viszonyítva jelentősen fejlődött. Most a pénzügyi-gazdasági válság miatt megtorpanásról, hangsúlyozni szeretném megtorpanásról beszélhetünk. Véleményem szerint a média eltúlozza a helyzetet, és ezzel még nehezebbé teszi az egyébként is gondokkal küzdő cégek életét. A válság egy olyan állapot, melyet meg kell oldanunk. Az idősebbek, visszatekintve az elmúlt évekre, már több krízist átéltek, de a problémákat megoldották.

Azt kell mondanunk, hogy fokozott promócióval, az újabb piacok még intenzívebb keresésével lehet alapvetően kezelni ezt az állapotot, kiegészítve

a működési rend felülvizsgálatával, szigorításával,

takarékossággal,

a kintlévőségek behajtásával és

felkészüléssel a válság utáni állapotra.

Feldolgozva a szövetségünkhöz beérkezett információkat, mi úgy gondoljuk, hogy önök, akik a globális és erősen túlkínált piacon dolgoztak eddig is, eléggé erősek ahhoz, hogy sikeresen leküzdjék a nehézségeket, és ebből az állapotból megerősödve kerüljenek ki. Véleményem szerint egyre bátrabban mondhatjuk, hogy 2009. harmadik negyedévétől már várható a kilábalás a válságból.”