Weszti-Control - A vizsgáztató rendszer

Műszaki vizsgáztatásra fel! Most érdemes profilt bővíteni és műszaki vizsgáztatást kezdeni! Hogy miért? Mert a Nemzeti Közlekedési Hatóság tervei szerint még ebben az évben felszabadítják a vizsgajogot.

Az NKH és a vizsgaállomások között új közreműködési megállapodás (szerződés) megkötésére kerül sor még ebben az évben. Ennek szükségességét az egyes közlekedési tárgyú törvények módosításáról szóló, 2008. január 1-jén hatályba lépett 2007. évi CLXXV. törvény indokolja, amely többek között a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvényt (Kkt.) is módosította. A módosítás egyik lényeges eleme, hogy új alapokra helyezi a közúti gépjárművek műszaki vizsgálatában részt vevők jogállását. A módosítást követően a Kkt. alanyi jogként rögzíti az időszakos vizsgálatban való közreműködés lehetőségét a jogszabályban meghatározott személyi és tárgyi feltételeket teljesítő vizsgaállomásokat működtető szervezetek számára, felváltva a korábbi pályázati rendszert. Ezen pár sorból a lényeges pont az alanyi jogon való vizsgáztatás.

 

Sokszor mielőtt valaki nagyobb beruházásba kezd – és egy vizsgasor valljuk be az – számol, kalkulál és minimalizálja a kockázatot. Régebben kockázat volt, hogy esetleg a beruházás végén nem vagy csak későn kap az adott szerviz vizsgajogot. Most ez a kockázat tűnik el. A piac dönt. A második legnagyobb kockázat egy vizsgasor esetén maguk az eszközök. Egy vizsgaállomásnak igenis termelnie kell, a gépek nemengedhetik meg, hogy meghibásodjanak, mert napi bevétel mellett jó hírnév vesztést is jelent. Illetve meghibásodás esetén minél előbb orvosolni kell azt. Ezen kockázatot hivatott kiküszöbölni a Weszti Control, amely egy vizsgáztató rendszer. Saját gyártású gázelemzőnk és füstölésmérőnk a vizsgasor egyik lényeges egysége. Mint gyártó garantálni tudjuk a gyors hibaelhárítást alkatrész- és műszerkészletezéssel, illetve az eszköz teljes ismerete végett az esetleges hibák gyorsan feltárhatóak. A másik lényeges elem pedig a fékhatásmérő- és lengéscsillapító-vizsgáló próbapad. Cégünk saját fejlesztésű vezérlő elektronikája mellett fontos megemlíteni, hogy a próbapadok mechanikája német gyártmányú BMW, illetve Mercedes gyártói jóváhagyással rendelkezik. Ezen kiváló kombináció teszi vizsgasorainkat intenzív két műszakos használatra is alkalmassá.

Emellett termékpalettánkon megtalál minden egyes vizsgáztatáshoz szükséges elemet az elszívó rendszertől a holtjátékvizsgálón keresztül a vontatócsatlakozóellenőrzőig. Természetesen minden eszköznek lehet hibája. A Weszti Kft. rendszerszemléletű hibaelhárítása gyors, pontos javítást biztosít. Maga a hiba két szinten jelentkezhet. Az első szoftveres oldalról. Manapság ez gyakoribb a hálózatba kötött nagy teljesítményű gépek újabb és újabb operációs rendszerei miatt. Erre ad választ a Weszti Help, amely távoli szoftverkövetést tesz lehetővé. Így kiszállás nélkül azonnal javításra kerülnek az esetleges programhibák. A másik fajta hiba a mechanikus meghibásodás. Erre országos szervizhálózatunk ad garanciát, amely Budapest mellett Pécsett, Szegeden, illetve Nyíregyházán rendelkezik telephellyel. A szervizháttér mellett fontos, hogy maga a vizsgasor kialakításánál is megfelelő információkat kapjanak ügyfeleink. Képzett kereskedőink komplett szolgáltatáscsomaggal állnak rendelkezésre. Teljes körű kiszolgálás, minden esetben műszaki tanácsadással. Telepítés előtti helyszíni bejárás és a telepítési helyszín alkalmasságának ellenőrzése. Teljes körű telepítési adatszolgáltatás, telepítési rajzok, adatlapok biztosítása. Tájékoztatás az aktuális rendeletekről és előírásokról. Amennyiben igény van rá, referencia partnereinknél látogatást szervezünk, így személyesen is megismerheti rendszerünk előnyeit. Fontos információ, hogy a Nemzeti Közlekedési Hatóság 2009. július 1-jétől (tervezett) bevezeti a KÖKIR, azaz Közúti Központi Információs Rendszert, melynek lényege, hogy a vizsgasoron mért értékeket az adott mérőeszköz egy központi adatbázisba továbbítsa. Fontos, hogy a kapcsolódás kötelező, és az alábbi mérőeszközökre vonatkozik: fékerőmérő próbapad, lengéscsillapító- vizsgáló próbapad, gázelemző, füstölésmérő. Cégünk elkészítette a KÖKIR2G kapcsolódó modulját, amely az adattovábbítást lehetővé teszi mindegyik mérőeszköz esetében.

 

 

Illetve vállaljuk vegyes vizsgasorok KÖKIRhez való csatlakoztatását is. Amennyiben rendelkezik fékerőmérő próbapaddal, esetlegesen lengéscsillapító-vizsgáló próbapaddal némi átalakítást követően (új Weszti Control vezérlés megvásárlása) egy gázelemzővel és füstölésmérővel kiegészítve (természetesen az egyéb vizsgaeszközök megvásárlása is kötelező, úgymint: mérőszalag, etalon gömbfej stb., azonban ezek bekerülési értéke már jóval alacsonyabb) kész a vizsgasor. Amennyiben nem áll rendelkezésre a teljes összeg a vizsgáztatás megkezdéséhez, abban az esetben cégünk pályázati tanácsadással (jelenleg rengeteg pályázati lehetőség adott), illetve kedvező lízingfeltételekkel is segíti kedves vevőit.

További információ: 1115 Budapest, Kelenföldi u. 2. Telefon: 06 (1) 208-5036. Mobil: 06 (30) 283-8159. WWW.WESZTI.HU