NGK évforduló

Az ünnepi események Hisashi Nakanishi ügyvezető köszöntőjével kezdődtek, aki elmondta, hogy rendkívül büszke arra a hihetetlen mértékű fejlődésre, amely az elmúlt harminc évet jellemezte. Úgy gondolja, hogy a piaci növekedés egyik legfőbb katalizátora ma is az 1990-ben megnyitott európai kutatóközpontjuk. Az itt elvégzett élettartamtesztek megfelelő biztosítékot adnak a járműgyártóknak az NGK által nyújtott minőségről, valamint adott a lehetőség az új, innovatív izzó- és gyújtógyertyák fejlesztésére is, amelyek megfelelnek a kor magas szintű technikai követelményeinek.

 

A köszöntőt Norbert Neuhaus marketingért felelős ügyvezető beszámolója követte, aki kiemelte, hogy az NGK 52 jármű- és motorgyártó számára szállít alkatrészt első beszállítóként és ma az NGK 38 különböző európai országban van jelen, minden európai járműgyártónak beszállít. A Volkswagen-csoport legnagyobb beszállítójaként például az új Golfhoz az NGK-NTK csoport gyártja az izzó-, a gyújtógyertyákat és a lambda-szondákat is.

Az ünnepi köszöntők után a meghívottak megnézték a kutatóközpontot és a két nagy raktárt is, melyből az egyik az OE, a másik pedig a pótalkatrészpiacot szolgálja ki.

A cég európai rohamos fejlődése valóban izgalmas folyamat. 1979-ben alapították az NGK Spark Plug Németországot, a mai cég jogelődjét, amely tíz munkatárssal dolgozott akkor. Az egyre növekvő számú első beszállítói megrendeléseknek köszönhetően az NGK hamar közkedveltté vált, különösen a pótalkatrészek piacán. 1989-ben a jogelődjéből alapították meg a ma is fennálló NGK Spark Plug Europe GmbH-t. Ezzel egy időben költöztette át az NGK európai központját Ratingenbe, és kezdte meg a lambda-szondák és az izzógyertyák gyártását is. A rohamos fejlődés nem állt meg, köszönhetően annak is, hogy egyre több európai autógyártónál vált az NGK első beszállítóvá. Ennek a hihetetlen mértékű piaci fejlődésnek köszönhetően döntöttek amellett, hogy megépítik kutatóközpontjukat Ratingenben.

Ma már az NGK 340 alkalmazottat foglalkoztat Európa-szerte, piacvezető a lambda-szondák és a gyújtógyertyák piacán, és egyre több gyártó használja az NGK új, innovatív izzógyertyáit járműveiben.