AutoZum 2009 Salzburg

A salzburgi AutoZum garázsberendezés szakkiállítás – a régi időkbe visszanyúlva – szinte legendás hírnévre tett szert a magyar autójavítók körében. Sok évig ez volt az egyetlen, általunk még elérhető információforrás, kitekintési lehetőség, szakmai feltöltődés az év kezdetén. A világ ugyan sokat változott, a mi hazai lehetőségeink is megsokszorozódtak, mégis sokak számára bír vonzerővel a januári AutoZum. A ReedExpo, a vásár tulajdonosa, az utóbbi években már kétéves periódussal rendezi, a nagy vásárkínálatban ez előnyére szolgál.

A 2009-es vásár 325 kiállítója 14 egymásba fűzött csarnok mintegy 32 ezer négyzetméterén állított ki. A 24 ezer látogató Ausztrián kívül Bajorországból, Svájcból, Dél-Tirolból, a csehektől, magyaroktól, szlovénoktól és szlovákoktól érkezett – mint azt a vásár záró értékelésében olvashatjuk. Az autósválság a vásár összképén nem látszott. Mindenki bízik abban, hogy a szervizszolgáltatások nemhogy nem érzik ezt meg, de még – jó piacpolitikával – hasznukra is fordítható. A kínálatban is a független szervizi szolgáltatások kapták a hangsúlyt. Az első csoportba vegyük a minden a kerék körül munkálatokat: gumiszerelés, kiegyensúlyozás, gumimosás (szárazjéggel is!) és javítás minden méretben, futóműbemérés, futóműtuning. Felni- és abroncskínálat, kereskedelmi szolgáltatások. Szinte ámulatbaejtő a célszerszám kínálat. A célszerszámgyártók többnyire autógyártói célszerszám-beszállítók, de a szabadpiacon is értékesítik termékeiket. Az osztrák piacon kenőanyagban az OMV és a Castrol bír a legnagyobb hagyományokkal, ezt standjuk mérete, reprezentatív megjelenésük is tükrözi. Az alkatrészkínálatban „minden szinten, szinte minden”. A nagykereskedők standján – itt kiemelendő a Birner cég – a nagy elsőbeszállítók, ekvivalens termékelőállítók legújabb termékeiket gyári szakemberek értő konzultációjával mutatják be az érdeklődőknek. Ami tegnap, fél évvel, egy évvel ezelőtt még technikai világújdonság volt egy autógyártónál, ma már a pótalkatrész-kínálat egy darabja. Sokan vannak az alkatrész-, illetve főegységfelújítók, ahogy ma mondjuk, és ez fedi is a valóságot, az újragyártók. A karosszériajavításban a ponthegesztés és az elemhorpadás-javítás minden technikája „dúl”. Az informatikai, adatbázis- és ügyviteli szolgáltatások kínálata ugyan erős, de talán nincs a korábbi évekhez annyira előtérben, mert már ezzel a szervizek rendelkeznek, itt a folyamatos karbantartás jelenti az üzleti lehetőséget. A tisztítási, mosási technológiákban a nagynyomású vizes és a szárazjeges berendezések újabb generációját kínálták. Ez utóbbi csodákra képes, az ára „sem semmi”.

 

 

A gázelemzés már nem nagy szám, alig van új műszer a piacon. Részben azért, mert telítődött a piac, részben a fenyegető gázelemzés nélküli „zöldkártyázás” miatt. A gázautó, a gáz tüzelőanyagra való átépítés jó volumenben tartja magát, ebben a régióban egy év alatt megduplázódott a darabszám. A CNG tankolási lehetőség, az LPG mellett szépen szaporodik, ez persze a keresletnek nagy lökést ad, és egy kis állami támogatás sem jön rosszul. Az AutoZum mindig partnertalálkozó jellegű volt és ma is az – tehetik, nagy a felvevő piac, gazdagok a cégek, jól átgondolt a marketing. A kedves régi ügyfeleket a standokon etetik, itatják, hosszan folyik a beszélgetés az „anyacégnél”. Induljon jól az év!

 

OBD-szkennerek

A diagnosztika továbbra is fénykorát éli. A kínálatban ma szép számmal vannak nem mélydiagnosztikai szkennerek, ezeket OBD-kiolvasóknak titulálják, de a tényleges emissziós OBD-kiolvasásnál sokkal többet tudnak: más főegységek rendszereit olvassák, típusfüggő hozzáférést adnak, szervizintervallum-visszaállítás, fékmunkahenger-visszajáratás sem gond számukra. Általános ­autójavító szervizeknek, karosszériásoknak, vizsgabázisoknak ez elegendő, de szakszervizeknél is jó előszűrő.


 

Horpadáskihúzatás – SmileRepair

A Carbon AG Miracle nevű horpadáskihúzató termékcsaládja Magyarországon is jól ismert. Műszaki megoldásuk eddig a lemezfelületre ponthegesztéssel rögzített húzószem sorozatra épült, ez a technológia természetesen utólagos fényezést igényel. Vitathatatlan előnyük, hogy nagy kiterjedésű horpadásoknál egyenletesen és nagy felületen vihető be a húzóerő. A Miracle nem régen a fényezés nélküli horpadáskihúzatással bővítette termékpalettáját.

A húzószemeket ragasztópárnákhoz rögzítették. A ragasztópárnákkal felületi, a karosszériaéleket nem érintő deformációkat lehet kihúzatni, a lemezzel való nagy felületű kapcsolat segítségével. A ragasztótechnika ideális a küszöbök, az oldallemezek, a motorháztető vagy a hátsó rész sérüléseinek javításához. A deformációk akár 80%-a visszaalakítható így, extra rövid idő alatt.

 

Az új technológia tökéletesen kiegészíti a már meglévő kihúzatási technológiákat és az AiroPower levegőkompresszort. A ragasztó-szett ára a jelentős időmegtakarítás miatt már az első sérülés kijavításakor megtérül.

Az acél- és alumíniumkarosszériák javításához is alkalmazható, különböző nagyságban és kétféle keménységben kapható ragasztópárnák újrafelhasználhatóak.

 

Bosch diagnosztika

A Bosch jobbára diagnosztikai eszközöket bemutató standján a klasszikus Bosch garázsberendezések, műszerek, vizsgálóberendezések mellett szembetűnnek a Beissbarth és SICAM cégvásárlásból a „zöld családba” érkezett termékek. A Beissbarth fejlesztésű „FWA Easy3D” futóműmérő műszer világújdonságnak számít (az Automechanikán debütált, 2008-ban), és talán fél éven belül piacra is kerül. Mint képeink mutatják, a kerekekre strapabíró mérőernyők kerülnek, a mérőfej – oldalanként egy-egy – a tengelyek között kap helyet. Az alapkészülék 1800 mm és 3400 mm tengelytávolságú járműveknél használható, de ha a hátsó kerekekre nagyobb tábla kerül, akkor 4800 mm-es tengelytávig jó. A háromszögelési elven mérő berendezés emelőre, talajra (aknaperemre) is telepíthető. A műszer együttműködik a VAS 6430 mérőrendszerrel, melyet a vezetői asszisztens rendszerek tájolásához fejlesztettek ki. A készülék egyszerű, és majd meglátjuk, hogy nagyszerű-e. (A korábbi fejlesztéseik körül – ilyen a 2006-ban debütált Touchless® és a Bosch-BMW KDS – még mindig nagy a csend, mint mondják, még tökéletesítik.)



A dízel és benzines tüzelőanyag-ellátó rendszer vizsgálókészleteit örömmel fedeztük fel, ezekről már írtunk és írni is fogunk – felhasználói ismereti szinten – az Autótechnikában. Képeink mutatják, hogy a Boschnál is sláger az akkumulátor töltő/tesztelő műszercsalád és minden, ami a klímaszervizhez szükséges.

 

Autógáz – LPG és CNG

Az osztrák GAS GmbH az alternatív motorhajtó anyagok általuk forgalmazott keverékellátó rendszereit, átszerelő kitjeit mutatta be. A rendszergyártó az ismert és jó hírű, közel húsz éve a gázautópiacon lévő holland Prins Autogassystem B.V. eidenhoveni cég. Figyelmünket az egyik átszerelésre ajánlott autótípus, a LADA Priora 2172 keltette fel. A gázellátó/keverékképző rendszer a Prins VSI: LPG gázbefecskendező rendszer, mely szekvenciális, idővezérelt. A rendszer 100%-osan EOBD-kompatibilis (lambdaszonda szimulátor nem szükséges hozzá). A gázbefecskendező szelepek Keihin gyártmányúak, élettartamuk 290 millió ciklus, kb. 240 ezer futáskm.

 



Autógáz üzemben a szelepek és szelepülékek kenése gondot okoz – egyes típusoknál fokozott kopás jelentkezik (benzinüzemben tüzelőanyag-adalékkal kezelhető a probléma). Gázüzemben a kopáscsökkentő adalékot külön rendszer, a ValveCare System adagolószivattyúja juttatja a szívórendszerbe, így a motorba. A ValveCare adagolója elektronikusan vezérelt, teljes terhelésen is mindig a szükséges mennyiséget juttatja a motorba. Ha az adalék elfogy, a gázrendszer automatikusan lekapcsol és benzinüzemre áll át a motor. A ValveCare rendszert szoros együttműködésben a Prins Autogassysteme BV-vel az Auto Gas Components NV fejlesztette.

 

A Prins VSI CNG-rendszer szabályozása, master/slave együttműködésben az eredeti motorirányító rendszerrel történik. Nincs szükség jelemulációra (jelek szimulálására, generálására). A Prins Timing Optimizer (PTO) segítségével gázüzemben a teljesítménycsökkenés minimalizálható.