Új hosszbordás-szíjak a BAS-rendszerekhez a Contitech-től

A legkorszerűbb, szíjjal hajtott indítógenerátorok (BAS) akár 15%-kal csökkenthetik a tüzelőanyag-fogyasztást, és ennek megfelelően a károsanyag-kibocsátást is. Ezek a villamos motorból, 48V-os akkumulátorból és DC-DC konverterből álló kompakt rendszerek váltják fel számos hibrid járműben található indítógenerátorokat – és ennek eredményeként jelentősen javítják a jármű hatékonyságát. Ez azonban rendkívüli teljesítményt igényel a szíjtól. Különösen a dinamikus, nagy terheléssel járó üzemállapotok és a gyakori terhelésirány-változás jelent igazi kihívást, amelyet csak a jó minőségű szíjak bírnak az előírt csereperiódusig.

Annak érdekében, hogy a műhelyek megbízható minőséget kínálhassanak az ügyfeleknek, elérhetővé tették az aftermarket piac számára is az OE minőségű nehéz-teherbírású BAS szíjakat. Ezeket a Continental 48 V-os Eco Drive BAS rendszeréhez fejlesztették ki. Szabadalmaztatott, rendkívül kemény, pamutból és poliészterből készült felülettel rendelkezik a bordázott oldalon. A szíjtest erősített elasztomer, nagy száltartalommal. A kettő kombinációja biztosítja, hogy ezek a szíjak ellen tudjanak állni azoknak a nagy, 30-60 N közötti erőknek, amelyek a hajtáson keresztül hathatnak a szíjra az energia-visszanyerés (48 V-os akkumulátor töltése) és az indítás során.

A bevezető kínálat jelenleg 21 típust tartalmaz. A szíjak 100%-ban Németországban készülnek. A regisztrált műhelyek számára 5 év garanciát adnak a szíjakra.

Forrás:
continental-engineparts.com