Autotechnika szakfolyóirat
Autotechnika szakfolyóirat
2023. január | Olvasson bele!

SKF vízpumpákA vízpumpa a járműipari hűtőrendszerek legfontosabb eleme. A vízpumpa házának kialakítását, a tömítési megoldást, a járókerék anyagát és a tengely csapágyának terhelhetőségét, élettartamát az adott motor, gép teljesítmény-paramétereinek megfelelően kell megválasztani. Ezzel biztosítható a hűtőfolyadék tökéletes áramlása, amelynek köszönhetően hosszabb lesz az alkatrészek élettartama, a motor pedig a megfelelő szerkezeti hőterheléssel fog működni. Az SKF a robusztus és nagy teljesítményű vízpumpák egyik legnagyobb választékát kínálja partnerei számára.

AZ SKF VÍZPUMPÁK ALKATRÉSZEI

A szivattyúkerék
A különböző vízszivattyúkhoz egyedileg kialakított járókerék (lapátkerék) biztosítja a hűtőfolyadék optimális áramlását a rendszerben.

A tömítés
A dinamikus tömítés a vízszivattyú úgynevezett „vizes zónáját” és „száraz zónáját” különíti el. Ez a vízpumpa legfontosabb alkatrésze. Fontos, hogy a tömítés megfelelő és tiszta hűtőfolyadékot igényel a megfelelő működéshez. A szennyeződések és az egyéb apró részecskék károsíthatják a vízpumpát, és drasztikusan lerövidíthetik az élettartamát.A teljes cikk az előfizetőinknek érhető el.
Ha Ön már rendelkezik előfizetéssel a megtekintéshez kérjük, jelentkezzen be.
Szeretne előfizetni? Itt megteheti.
hirdetés

hirdetés