Száraz dupla tengelykapcsoló csere

ÁLTALÁNOS ÚTMUTATÁSOK A RENDSZER ELLENŐRZÉSÉHEZ

Kopásvizsgálat
A kuplung kopását egy próbaút során nem lehet leellenőrizni. A sebességváltó és a kuplung elektronikája folyamatosan ellenőrzi a rendszert. Ha eléri a kopáshatárt, akkor az a kombiműszeren kijelzi.

Szemrevételezéses vizsgálat
Alapvetően minden javítás előtt figyelni kell a kuplungrendszer területén a tömítetlenségekre és a sérülésekre. Letörött alkatrészek miatti sérüléseket vagy a hibás tömítések, ill. tömítőgyűrűk miatti olajvesztést először szüntessék meg, mielőtt a kuplungot csak gyanú alapján kicserélik. Amennyiben a kuplungszerkezetbe olaj szivárgott, akkor cseréljék ki.

Zajok
A duplakuplung területéről érkező zajoknak egy próbaút során történő megítélésekor feltétlenül ügyeljenek arra, hogy azokat ne a környező részegységek, mint pl. kipufogóberendezés, hővédő lemezek, a motorfelfüggesztés csillapítóbakjai, a segédberendezések vagy hasonlók okozzák. A zajok keresése közben a rádiónak, a klímaberendezésnek és a ventilátornak kikapcsolva kell lennie. Annak érdekében, hogy be tudják határolni a zajforrást, a műhelyben használhatnak például egy sztetoszkópot is.

A teljes cikk előfizetőknek érhető el.