Autotechnika szakfolyóirat
Autotechnika szakfolyóirat
2023. január | Olvasson bele!

Száraz dupla tengelykapcsoló csereÁLTALÁNOS ÚTMUTATÁSOK A RENDSZER ELLENŐRZÉSÉHEZ

Kopásvizsgálat
A kuplung kopását egy próbaút során nem lehet leellenőrizni. A sebességváltó és a kuplung elektronikája folyamatosan ellenőrzi a rendszert. Ha eléri a kopáshatárt, akkor az a kombiműszeren kijelzi.

Szemrevételezéses vizsgálat
Alapvetően minden javítás előtt figyelni kell a kuplungrendszer területén a tömítetlenségekre és a sérülésekre. Letörött alkatrészek miatti sérüléseket vagy a hibás tömítések, ill. tömítőgyűrűk miatti olajvesztést először szüntessék meg, mielőtt a kuplungot csak gyanú alapján kicserélik. Amennyiben a kuplungszerkezetbe olaj szivárgott, akkor cseréljék ki.

Zajok
A duplakuplung területéről érkező zajoknak egy próbaút során történő megítélésekor feltétlenül ügyeljenek arra, hogy azokat ne a környező részegységek, mint pl. kipufogóberendezés, hővédő lemezek, a motorfelfüggesztés csillapítóbakjai, a segédberendezések vagy hasonlók okozzák. A zajok keresése közben a rádiónak, a klímaberendezésnek és a ventilátornak kikapcsolva kell lennie. Annak érdekében, hogy be tudják határolni a zajforrást, a műhelyben használhatnak például egy sztetoszkópot is.A teljes cikk az előfizetőinknek érhető el.
Ha Ön már rendelkezik előfizetéssel a megtekintéshez kérjük, jelentkezzen be.
Szeretne előfizetni? Itt megteheti.
hirdetés

hirdetés