BorgWagner osztómű a Crafterekben

A BorgWarner szállítja az új Volkswagen Crafter összkerékhajtású változataiba az elektrohidraulikus osztóműveket. Két verzióban készülnek az osztóművek, az egyik rendelkezik differenciálzár-funkcióval is. A pontos nyomatékosztás nem csak a tüzelőanyag-fogyasztás miatt fontos, hanem a jármű úttartása és menetstabilitása miatt is.

Hogy megfeleljenek a VW-csoport szigorú követelményeinek, új vezérlő elektronikát fejlesztettek (ECU), mely a differenciál-zárt képes önállóan kapcsolni, hogy minden körülmény között megfelelő tapadást biztosítson a jármű mozgatásához. Az új szoftverrel a Crafter az osztott felületi elindulásban is kiváló, nem forog el a csúszós felületű oldalon lévő kerék sem, így csökken a gumikopás is. A nedves többtárcsás tengelykapcsolót elektronika állítja, hogy a nyomatékosztás mindig az adott körülményhez ideális legyen.

Az új egység tömege és mérete kicsi, viszont reakcióideje és pontossága az egyik legjobb a piacon, így hozzájárul az áruszállító tüzelőanyag-fogyasztásának csökkentéséhez és a menetbiztonság növeléséhez.