Sogefi az Automechanikán

Az 1980-ban alapított Sogefi a világ vezető OEM-beszállítói közé tartozik, jellemzően szűrőket (olajszűrő, olajszűrő egység, pollenszűrő, levegőszűrő, tüzelőanyag-szűrő), felfüggesztés-alkatrészeket (tekercsrugók és stabilizátorok) és hűtőrendszereket gyártanak. Tevékenységük nagy részét a gyári beszállítói munka teszi ki (74%), de a szűrők területén az aftermarket piacon is jelen vannak Purflux, Fram, Coopers Fiaam és 2013 óta Sogefi Pro néven.

Az idei Automechanika kiállításon mutatták be a 2015-ös katalógusaikat ➊, melyeket mind a mai napig nyomtatott formában is megtartanak. Természetesen a webalapú katalógust is folyamatosan fejlesztik, és elérhetővé teszik a felhasználók számára magyar nyelven is. Mirko Legnani, a cég marketingese kiemelte, hogy nagy energiát fordítanak arra, hogy a lehető legtöbb nyelven tegyék közzé a katalógusokat. A technikai újdonságok közül az Autótechnika 2014/06-os számában már bemutatott Diesel3Tech 3 rétegű gázolajszűrőn és a kompozit tekercsrugón volt a hangsúly. A Diesel3Tech szűrő előnye, hogy a 3 különböző anyagnak köszönhetően 99%-os vízleválasztás érhető el vele, és kompatibilis a biodízel tüzelőanyaggal is.


A tekercsrugó ➋ az Audi A6 Avant 2.0 TDI ultra modellben lesz megtalálható, használatával 4,4 kg-ot csökkentettek a jármű tömegén. A frankfurti kiállítás után, októberben, a Párizsi Motor Show-n a Peugeot 208 HYbrid Air 2L koncepcióautóban is visszaköszöntek a Sogefi üvegszál-erősítésű polimerből készült rugók. Azt tervezik, hogy a kompozit rugókat az aftermarket piacra is bevezetik, ami nem meglepő annak tükrében, hogy a Sogefi stratégiája szerint az alkatrészpiacra gyártott elemeket a gyári beszállításhoz készített sorokon gyártják, ugyanazokat az anyagokat használják fel, csak a csomagolásban tesznek különbséget az OE és az aftermarket alkatrészek között.


➋