Nő lett az 1000. mérnök

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Bosch Budapesti Fejlesztési Központ: megkezdte a munkáját az 1000. mérnök. Bódis Bernadett 29 éves, diplomáját az Óbudai Egyetem műszaki menedzser szakán szerezte 2013-ban.

A fiatal gazdálkodási mérnök tesztprogrammenedzserként kezdett el dolgozni a Bosch-nál, és azt az osztályt erősíti, amelyik teljes körű támogatást nyújt autóipari elektronikák környezetállósági megbízhatóságának fejlesztéséhez és teszteléséhez.

„Örömmel tölt el, hogy már az 1000. szakembert köszönthetjük a Budapesti Fejlesztési Központban, és remélem, hogy az új kolléganő örömét leli majd munkájában” – mondta Oliver Schatz, a Robert Bosch Kft. műszaki területekért felelős elnöke.

A Bosch Budapesti Fejlesztési Központ megalakulása óta dinamikusan fejlődik: az itt dolgozó szakemberek száma folyamatosan nő, csak az utóbbi két évben több mint 300 mérnököt vettek fel. Tavaly adták át a kibővített központi épület első ütemét, és 2015-re elkészül a második ütem is.

Az idei felvételi gyorsjelentés szerint az egyetemekre és főiskolákra jelentkezők körében továbbra is az egyik legnépszerűbb a műszaki képzési terület: az összesen több mint 106 ezer jelentkezőből 19 890-en jelölték meg a műszaki képzést. Gépészmérnöki képzést első helyen 2984-en, míg mérnökinformatikusit 2754-en jelöltek meg, de népszerű volt a villamosmérnöki szak is, amelyet 1765-en választottak elsődleges preferenciaként.