Hogyan hozzuk ki a legtöbbet járművünk légkondicionálójából

Mindannyian várjuk a gyönyörű hosszú, forró nyári napokat. Természetesen vannak olyan idők, amikor a forró időjárás nem annyira vonzó. Gyengén hűtött autóban tartózkodni, valószínűleg ezek közé tartozik.

Kövesse ezeket az egyszerű tippeket, amelyeket a Delphi szakértők készítettek, hogy a legtöbbet hozza ki járműve légkondicionáló (A/C) rendszeréből, hűvös maradhat belül, ahonnan kinézve élvezheti a napsütéses kék eget. Megfogadva tippeinekt az Ön légkondicionáló rendszere nem kell, hogy olyan keményen dolgozzon, így autója üzemanyag-takarékosabb lesz és pénzt is megtakaríthat. Boldog napokat mindenkinek!

  • Nyilvánvaló, hogy az autó belső tere, amely közvetlenül a napsugárzásnak van kitéve, akár 70°C-ra is felmelegedhet. Ezért parkoljon árnyékban – logikus, hogy így nem lesz olyan forró. Vagy ha ez nem lehetséges, használjon belső szélvédő árnyékolót.
  • Ha autója napon parkolt, nyissa ki az ablakokat, hogy kiszellőzzön a forró levegő. Ezután zárja be az ablakokat és hagyja, hogy a légkondicionáló dolgozzon.
  • A gyorsabb hűtés érdekében használja a belső keringtető rendszert – olyan levegőt használ, amely már hűvösebb, mint a környezeti. Állítsa a hőmérsékletet teljesen hidegre és használja a ventilátort a légáramlás szabályozására.
  • Érdemes a rendszert legalább heti egyszer néhány percig üzemeltetni az év során – függetlenül attól, hogy milyen a hőmérséklet. Ez segít az belső alkatrészek jó kenésének megőrzésében, elkerülve a korróziót és akár a korai elhasználódást is.
  • Rendszeresen cserélje a pollenszűrőt, hogy javítsa a higiéniát és a levegő minőségét, különösen akkor, ha Ön vagy utasai allergiától, például szénanáthától szenvednek – a szűrő könnyen elzáródhat pollennel, porral stb. Az elzáródott kabinszűrő már nem lesz hatékony, ami gyengébb hatású fűtést és hűtést eredményez.

Természetesen a legjobb módja annak, hogy légkondicionáló rendszerét kiváló állapotban tartsa, az, hogy kövesse a gyártó által ajánlott szervizelési ütemtervet. Végül is, ez olyan, mint az autó bármely más része: rendszeres gondozást és figyelmet igényel. A fenti használati tippekkel együtt ez segít abban, hogy a legtöbbet hozza ki légkondicionálójából ezen a nyáron.