SHELL HELIX HYBRID 0W-20 - hibrid motorokhoz tervezve

Fenntartható motorolaj-választékot vezet be a szervizek és személygépjármű tulajdonosok részére a Shell Magyarországon és Európa más országaiban. A karbonsemleges motorolajok energiatakarékosabbak, maximálisan védik a motort, miközben fenntartják a magas teljesítményt, csakúgy, mint a hibrid motorok éllovasa, a Shell Helix Hybrid 0W-20.

Napjainkban egyre nagyobb igény mutatkozik az ökológiai lábnyom csökkentésére a privát életben és a vállalati szférában szintúgy, hogy ezzel tudatosabb fogyasztókká váljunk. A Shell legújabb kezdeményezése segít kiszolgálni a partnerekben felmerülő igényt, ugyanis karbon semleges kenőanyagokat gyárt mind a személygépjárművek, mind a haszongépjárművek és ipari berendezések részére. A felhasználók egyre inkább elvárják, hogy a márkák fenntartható termékeket és szolgáltatásokat kínáljanak.

A Shell kenőanyag termékek gyártása során a megújuló energiaforrások használata rendkívül fontos, ugyanis ezzel növelhető a gyártás energia hatékonysága és csökkenthető a gyártás során keletkező hulladék. Ha a fogyasztók az ilyen tudatos gyártás során készült kenőanyagokat választják, sokat tehetnek a környezetükért.

Az így készült szintetikus Shell kenőanyagok teljes életciklusában (gyártástól a végső felhasználásig) ellensúlyozza a CO2 kibocsátást több tevékenységével, mint faültetési kampányok, megújuló energiaforrások kutatása és fejlesztése, karbonkvóta vásárlása. Ezzel a vállalat világszinten élen jár a zéró szén-dioxid kibocsátású termékek gyártásában. Ez a program hozzájárul a Shell által kitűzött célhoz, hogy 2050-ig (vagy hamarabb) nulla kibocsátású energiavállalattá váljon, ezzel is segítve a környezet védelmét.

A Shell Helix Ultra termékcsalád széd-dioxid semleges, fenntartható 0W viszkozitású tagjainak bevezetése teljes mértékben megfelel a partnerek elvárásainak, a motor maximális teljesítményének kiaknázása mellett, az alacsonyabb üzemanyag-fogyasztásra specializálódott.

A Shell, mint a világ vezető kenőanyag gyártója fontos szerepet tölt be a fenntartható szemlélet közvetítésében. Az autósoknak amellett, hogy fontos a vezetés élménye, egyre felelősségteljesebbek, így nyitottak az innovatív megoldásokra, amelyeket a Shell Helix Ultra 0W termékei kínálnak.

A Shell Helix motorolaj termékcsalád egy teljesen új, nagy teljesítményű, szintetikus motorolajjal bővült, a Shell Helix Hybrid 0W-20-al, amelyet kifejezetten hibrid motorokhoz terveztek. Mivel a hibrid autók kenési követelményei eltérnek a standard belsőégésű motorokétól, ezért speciális olajra van szükségük.

A Shell Helix Hybrid is Shell PurePlus technológiával (gas-to-liquid) előállított motorolaj, amelyhez földgázból készült 99,5%-os tisztaságú kristálytiszta alapolajat használnak. Ezáltal a motorolaj gyakorlatilag teljesen mentes az ásványi alapolajok szennyeződéseitől. A Shell PurePlus technológia termékeinek viszkozitási, súrlódási és illékonysági jellemzői kedvezőbbek, mint az ásványi alapolajból előállított hagyományos II. és III. csoportú alapolajoké. A Shell PurePlus technológia lehetővé teszi a legkorszerűbb motorokhoz alkalmazható kiváló kenőanyagok kifejlesztését, - mint a Shell Helix Hybrid is - ami hozzájárul a motor maximális teljesítményének eléréséhez.

A hibrid motoroknál általában gyakoribb a leállás és az indítás az elektromos motor és a belső égésű motor közötti váltás miatt, az üzemi hőmérséklet alacsonyabb a motor működésének rövidebb periódusai miatt, valamint a használaton kívüli időszakokban az olajhőmérséklet is alacsonyabb. Ezek a tényezők olyan speciális motorolajat követelnek meg, amely megfelelő, - akár 61%-kal jobb - kopásvédelmet biztosít a gyakori leállás és indítás során, és alacsony hőmérsékleten is könnyen áramlik, annak érdekében, hogy gyorsan elérje a motor összes alkatrészét.

Az olajnak megfelelő korrózióvédelmet kell nyújtania az alacsony hőmérsékleten történő kondenzáció ellen is, valamint kiváló üzemanyag-takarékosságot kell biztosítania. A Shell Helix Hybrid kiváló oxidációgátló tulajdonságokkal rendelkezik, amely hosszabb védelmet nyújt a hibrid motorok számára. A motorolaj szélsőséges hőmérsékleteken, akár -40°C-on is gyorsan áramlik a kulcsfontosságú motoralkatrészekhez, ami hideg éghajlati viszonyok között is hozzájárul a motor gyors beindításához.

A Shell Helix Hybrid akár 3%-kal nagyobb üzemanyag-takarékosságot biztosít, lehetővé téve, hogy a motor hosszabb utakon kevesebb üzemanyagot használjon, és így alacsonyabb károsanyag-kibocsátást érjen el. Emellett 7%-kal jobban védi a hibrid motorokat a víz kondenzációja és a savak okozta rozsdától és 40%-kal jobban a korróziótól. A Shell Helix Hybrid felülmúlja a hibrid motorok által megkövetelt legfontosabb ipari szabványokat, az API SP és az ILSAC GF-6A követelményeit.

SPECIFIKÁCIÓK: API SP, ILSAC GF-6A

 

További részletekért kérjük látogasson el az Orbico Hungary Kft – Shell Kenőanyagok hivatalos forgalmazójának honlapjára: www.orbico-kenoanyagok.hu

(X)