A Shell Helix Ultra új utat nyit a motor védelmét adó új szabvány felé

Az új API SN PLUS szabvány bevezetésével egyidejűleg a Shell bemutatja a legújabb fejlesztésű motorolaj családját, a Shell Helix Ultra motorolajat, ami új API SN PLUS szabványnak megfelelően fejlett védelmet nyújt a korszerű turbófeltöltős motoroknak.

Az America Petroleum Institute új (API) SN PLUS szabványának megfelelő, teljesen szintetikus motorolajok új sorozatának bemutatásával a Shell továbbra is bizonyítja iparági és technológiai vezető szerepét.

Az új szabványt az autógyártók motorolajokra vonatkozó igényeire adott válaszként fejlesztették ki, hogy megvédjék a modern turbófeltöltős motorokat az alacsony fordulatszámú idő előtti gyújtás (LSPI) néven ismert rendellenes égési jelenségektől, amelyek károkat okozhatnak, beleértve a motor „szuperkopogását”, a gyújtógyertyák tönkremenetelét, a dugattyúk megrepedését, sőt akár a motor meghibásodását is.

  

Az LSPI által okozott motorterhelést csökkenti a két új fejlesztésű Shell Helix Ultra teljesen szintetikus motorolaj – a Shell Helix Ultra SN PLUS 0W-20 és a Shell Helix Ultra SN PLUS 0W-16, de természetesen a Shell által korábban fejlesztett további fél- és teljesen szintetikus olajok is rendelkeznek ezen tulajdonsággal, mint például a Shell Helix HX6 10W-40 SN Plus és HX7 10W-40 SN Plus, illetve a Shell Helix Ultra 5W-40 SN Plus. Ezen olajok használata számos egyéb előnyt is kínál a felhasználók számára.

Fehér Tamás (Orbico Hungary Kft. Shell kenőanyagok műszaki tanácsadója) elmondta: „Nagy örömünkre szolgál, hogy bemutathatjuk az új Shell Helix Ultra SN PLUS teljesen szintetikus motorolajait, amelyek nemcsak az új ipari szabványoknak felelnek meg, hanem a Shell legkorszerűbb védelmi megoldását is jelentik a korszerű turbófeltöltésű motorok számára.”

„Az autógyártók számára komoly feladatot jelent, hogy olyan motorokat hozzanak létre, amelyek nemcsak kisebb üzemanyag-fogyasztásúak, hanem egyben megfelelnek a globális CO2 kibocsátási előírásoknak is. Az eddigi megoldást a turbófeltöltős közvetlen benzin-befecskendezéses (TGDI) motor volt, de az LSPI-vel kapcsolatos problémák fokozódása miatt az ágazat most a motorolajok segítségével igyekszik enyhíteni a problémát. Fejlett Shell PurePlus technológiánkak köszönhetően képesek voltunk gyorsan kifejleszteni kétféle új Shell Helix Ultra SN PLUS teljes szintetikus terméket, amelyek tökéletesen alkalmasak az ilyen modern turbófeltöltős motorok fokozottabb védelmére.”

A Shell PurePlus technológia során a földgázt erősebb1 molekuláris kötéseket tartalmazó, gyakorlatilag tiszta alapolajjá alakítjuk át (ez teszi ki a kész motorolaj 75-90%-át). A 99,5%-os tisztaságú, kristálytiszta alapolajnak köszönhetően a Shell Helix Ultra 5W-40 SN PLUS teljesen szintetikus motorolajok kiváló kopásvédelmet és korrózióvédelmet2 biztosítanak, ugyanakkor védelmet nyújtanak a létfontosságú motoralkatrészeknek és a leadott teljesítménynek a nagy teljesítményű motorokban jelentkező nagyobb igénybevétellel és a magas hőmérsékletekkel szemben, így a motor hosszú távon is kiváló teljesítményű marad.

A Shell Helix Ultra SN PLUS 0W-16 teljesen szintetikus motorolaj megfelel az iparág új motorvizsgálati követelményeinek is, és fokozottabb üzemanyag-takarékosságot3 biztosít, így a hétköznapi autósok többet hozhatnak ki minden egyes tank üzemanyagból.

A Shell Helix Ultra SN PLUS 0W-20 már kapható Magyarországon és a jövőben bevezetésre kerül a Shell Helix Ultra SN PLUS 0W-16 is.

A Shell Helix HX7 10W-40 SN Plus motorolaj szintetikus technológiával kerül előállításra. Elősegíti a motor tisztántartását és hatékony üzemét azáltal, hogy véd az olajiszap és lerakódások kialakulásával szemben.

A fent említett harmadik motorolaj, a Shell Helix HX6 10W-40 SN Plus szintén szintetikus technológiával készül. Elősegíti az olajiszap-lerakódás és kopás elleni védelmet ezáltal növeli a motor teljesítményét. A mindennapi használatban lévő járművek széles körű követelményeinek felel meg.

A termékek specifikációjáért kérjük látogasson el a www.orbico-kenoanyagok.hu

weboldalra, vagy használja a megfelelő Shell motorolaj kiválasztásához a https://www.shell.hu/autosok/lubematch olajajánlót.

(X)

 

[1] A paraffinos szénhidrogén-tartalom és a jóval magasabb izoparaffin szint alapján, a III. csoportba tartozó tipikus alapolajokhoz képest.
[2] Az API SN PLUS specifikációval összehasonlítva, illetve a Sequence IVA és a Sequence VIII motorvizsgálatok alapján.
[3] Az API SN-Resource Conserving specifikációval összehasonlítva és a kifejezetten a 0W-16 minőségű motorolajok üzemanyag-fogyasztásának mérésére szolgáló Sequence VIF üzemanyag-takarékossági teszt alapján.