Shell Helix Ultra 0W

Napjainkban a motorok egyre kompaktabbak és nagyobb teljesítményűek, így különleges gondoskodást igényelnek. A Shell Helix Ultra 0W igazi áttörést jelent a gépjárművek életében, mind a hétköznapi autózásban, mind a versenyjárművek esetében.

 

 

„Manapság egyre népszerűbbek a korszerű turbófeltöltős motorok, melyeknek jobb az üzemanyag-takarékossága és alacsonyabb a károsanyag-kibocsátásuk is, ugyanakkor komoly kihívást jelentenek a mérnököknek. Mivel az előállítási folyamat során az alkatrészek nagy terhelés alatt működnek és hajlamosak szélsőséges hőmérsékletet elérni, nem ritka a súlyos meghibásodás, hacsak nem kapnak speciális gondoskodást. Számunkra rendkívül fontos, hogy ügyfeleink autói mindig maximálisan védve legyenek, miközben a legjobb teljesítményt is élvezhetik, ezért kísérleteztük ki és vezettük be az új, teljesen szintetikus Shell Helix Ultra 0W-X motorolaj családot, melyek a személygépjárművekben és a nagy teljesítményű versenyautókban is kiváló szolgálatot tesznek" - mondta Fehér Tamás, az Orbico Hungary Kft. műszaki tanácsadója.

Ezek az alacsony viszkozitású olajok úgy lettek kifejlesztve, hogy maximálisan helytálljanak a modern erőforrások üzemeltetése során kialakult extrém körülményeknek, melyek mind a hétköznapi életben, fokozottabban pedig a versenypályán fordulhatnak elő. A magasabb fordulatszámok miatt kialakuló rendszeres túlterhelések és az ehhez szorosan kapcsolódó magasabb motorhőmérsékletek ellensúlyozására a Shell Helix Ultra 0W termékcsaládot úgy fejlesztették ki, hogy a turbófeltöltőt is a lehető legbiztonságosabban védje, ugyanis az olaj ott akár 1000 Celsius fokon is szükséges, hogy óvja az alkatrészeket.

"A korszerű motorolaj fontos feladata még, hogy csökkentse a káros lerakódások kialakulását, így függetlenül a motorban kialakult magas hőmérsékleteknél mindig tökéletes lesz a működés. A kiváló minőséghez járul hozzá a Shell PurePlus technológiája is, mely során a földgázt kristálytiszta alapolajjá alakítják át a káros szennyeződésektől mentesen. A Shell 0W olajai ezáltal tisztán és mindig megfelelő kondícióban tartják a motort. Nagy előnye még a kis surlódási összetételű, alacsony viszkozitású olajnak, hogy akár 3%-kal is képes megnövelni az üzemanyag-takarékosságot, ami jelentős eredménynek számít. Mivel állapotát tekintve hígabb, tisztább olaj és ugyanakkor nehezebben párolog el, ami szintén csökkenti a fogyasztást, ezzel az ember ökológiai lábnyomát is" - tette hozzá Fehér Tamás.

A Shell szakemberei szerint a Shell Helix Ultra 0W-X kenőolaj használata évi átlagosan 14 500 km-es éves futásteljesítmény és 3%-os üzemanyag-megtakarítás következtében körülbelül 70 kg szén-dioxiddal kevesebbet termel. Így megközelítőleg 7000 csésze kávé előállításához szükséges energiát spórolhatunk meg.

Az új motorolaj család mellett szól számos előnye mellett, hogy a legnagyobb versenysorozatok, így a Forma1-ben a Scuderia Ferrari, a WRC versenyszériában a Hyundai, míg a DTM-ben a BMW is mind elégedetten nyilatkoznak a termékekkel kapcsolatban. A pozitív visszajelzéseket a számok is bizonyítják: A Ferrari 2018-ig 12 egyéni és 10 konstruktőri világbajnoki címet szerzett a Shell támogatásával, a Hyundainak másfél extra lóerő megtalálásában segítettek a Shell termékei, aminek hatására minden rali végén plusz 6 másodpercet nyertek a pilóták, míg a BMW 2016-ban fejlesztette ki az első versenygépét, az M6 GT3-at a Shell Helix Ultra használatával, mellyel ezidáig 3 egyéni és 3 csapatbajnoki címet szereztek.

További információkért kérjük látogasson el weboldalunkra: www.orbico-kenoanyagok.hu