A LIQUI MOLY Diesel Öblítő eltávolítja a szennyeződéseket a befecskendezőszelepek

Amennyiben a dízelmotor befecskendezőszelepein szennyeződések rakódnak le, akkor csökken a teljesítmény, nő a fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás. Hosszú távon akár súlyos motorkárosodás is bekövetkezhet. Ez ellen nyújt segítséget a LIQUI MOLY Diesel Öblítő, amely helyreállítja az eredeti teljesítményt és a hatékonyságot. 

HÁROMFÉLEKÉPPEN HASZNÁLHATÓ

Az első alkalmazás 
Az első alkalmazás a legegyszerűbb: az adalék az üzemanyagtartályba kerül. Ilyen módon nemcsak a befecskendezőszelepeket tisztítja, hanem a teljes üzemanyagrendszert is, és védelmet nyújt a korrózióval szemben. Emellett a Diesel Öblítő megnöveli a gázolaj cetánszámát is. Jellemzően megelőzési céllal használják, hogy a befecskendezőszelepeken ne is alakulhassanak ki lerakódások. Egyszerű használatának köszönhetően a Diesel Öblítő közvetlenül az autósoknak is értékesíthető.

A második alkalmazás
A második alkalmazási mód összetettebb, de hatékonyabb. Ehhez ki kell nyitni az üzemanyag-vezetéket, a nyitott véget az adalékflakonba kell helyezni, és be kell indítani a motort. Ekkor gázolaj helyett tisztán adalékkal jár a motor. Ez biztosítja a maximális tisztítási hatást. A lerakódások leoldódnak, és a kipufogógázzal együtt elhagyják a motort.

A harmadik alkalmazás
A harmadik alkalmazási lehetőség akkor merül fel, ha úgyis sor kerül az üzemanyagszűrő cseréjére. Ahelyett, hogy az új szűrőt dízelolajjal töltenék fel, Diesel Öblítőt használnak erre a célra. A hatás ugyanaz, mint a második módszer esetében. A motor egy ideig tisztán adalékkal jár, ezzel pedig eltávolítja a legmakacsabb lerakódásokat is. Ez az alkalmazási mód a rutinátvizsgálások keretében végezhető el. 

A lerakódások lassan, alig észrevehetően alakulnak ki. A Diesel Öblítővel történő tisztítás gyors és azonnali hatást fejt ki, amelyet az autósok azonnal érezhetnek és hallhatnak. A dízelporlasztók, illetve injektorok cseréjével szemben ez a megoldás rendkívül költségtakarékos. A semmittevés sem megoldás. A LIQUI MOLY dokumentált olyan eseteket, amelyekben a szennyezett befecskendezőszelepek nem porlasztották el kellően a gázolajat, hanem egy vékony sugarat fecskendeztek be, amely begyulladt. Az égő üzemanyagsugár mindig ugyanoda érkezett meg a dugattyúra, míg végül lyukat vágott bele. Az ilyen drága motorkárosodás megelőzhető lett volna, ha az autós időről időre egy kis pénzt fektetett volna a LIQUI MOLY Diesel Öblítőbe.

A LIQUI MOLY CÉGRŐL

A dél-németországi Ulm városában székelő LIQUI MOLY GmbH számos minőségi terméket kínál a piacon az autóipar számára, köztük motorolajat, adalékanyagokat, autóápolási termékeket és kémiai alapú technikai megoldásokat. A cég több mint 4000 árucikkével az ügyfeleknek teljes körű terméksorhoz való hozzáférést biztosít. A LIQUI MOLY saját laboratóriumaiban fejleszti és teszteli termékeit, melyeket kizárólag Németországban állítanak elő. Több mint 50 éves múltjával a vállalat az egyik legelőkelőbb helyet foglalja el az iparágban.