Új Autorobot B30

AUTOMECHANIKA 2012

Az Autorobot Finland új karosszériajavító rendszert fejlesztett ki a modern erős karosszériaszerkezetekhez. A gép hidraulikus hajtással működő húzópad, ami gyorsabbá és könnyebbé teszi a járműegyengetést. A hidraulikus húzópad hét hidraulikus hengerrel van felszerelve, melyekből öt kettős működésű. Minden hengert egy irányítópanelről kábel nélküli távirányító működtet.

 

A gépkocsi gyors felfogását (rögzítését) a hidraulikus egyengetőágy teszi lehetővé azáltal, hogy a vezérlőpanelen levő gomb megnyomásával lehet a küszöbcsíptetőket a gépkocsi hossza mentén annak megfelelő pontjához állítani. Ugyanezzel a hidraulikus technikával lehet beállítani a húzópad hosszát a gépkocsi hosszának megfelelően. Ráadásul ez lehetővé teszi az alvázas és küszöbél nélküli kocsik gyors rögzítését is ellentámaszokkal.

Ebben az új Autorobot B30 karosszériajavító rendszerben kétdimenziós (2D) egyengető és az Autorobot szabadalmazott húzó/nyomó technikáját építették be, ami már régóta nagy népszerűségnek örvendett a korábbi padok használata során. Az Autorobot B30 kapható 380 V-os kivitelben, 3 t emelési képességgel, vagy speciális esetben 220 V-os kivitelben 4 tonnás járművekhez. Az egyengető/húzó torony 10 t húzó- és 6 t nyomóerővel rendelkezik.

Az Autorobot B30 rendelkezik egy hidraulikus/PC-kabinet kombinációval.Mivel a hidraulikus egység a kabinetben kapott helyet, a javítás könnyebben elvégezhető. A kabinet két felső polcán mérőeszközöket lehet elhelyezni. A laptop benne a mérő- és egyengető adatbázissal a felső polcon kéznél van.

Az Autorobot B30 élenjáró szervizeknek ajánlott, amelyek jelentős gépkocsisérüléseket javítanak.

1. A kábel nélküli hidraulikus vezérléssel könnyű a küszöbcsíptetőket a kocsi rögzítésének megfelelő pontig mozgatni.

2. Gyorsan rögzíthetők a küszöbél nélküli vagy a küszöbélet takaró műanyag burkolattal ellátott kocsik. Az emelőtappancsokkal, ellentámaszokkal gyorsan rögzíthető a kocsi, ahogy a képen látható.

3. Az ellentámasszal végrehajtott rögzítést a kocsi elején használjuk. A hidraulikus támasz hossz- és szélességi irányban hidraulikusan elfordítható a kocsi mellett a küszöbgerenda sérült részéhez.

4. A B30-ban három egyengetőtorony van, készen állva húzásra, nyomásra, támasztásra. Ezzel a technikával az erős, merev karosszériák egyengetése nagyon gyors és hatékony. Minden torony távirányítású.

A következő számban folytatjuk a témát a fejlesztések ismertetésével.