A IV. autóüveges-verseny

November 12-én ismét felvirradt a nap, amikor immár hagyományosan megrendezésre került a profi autóüvegesek hazai találkozója, „Az év autóüvegezője” verseny. Idén az Autótechnika szakkiállítás adott keretet a rendezvénynek, melyre 9 csapat adta le nevezését, számos autóüveges cég pedig látogatóként vett részt. A megmérettetésre a Hungexpo egy külön csarnokában került sor, amelyet a versenyzők, a vendégek és a kiállításra érkező látogatók meg is töltöttek.

Az esemény a két legnevesebb autóüveg-márka forgalmazója, a Saint-Gobain Autover Hungária Kft. és a Pilkington AGR Hungary Kft., illetve hazánk egyik legismertebb autóipari ragasztó- és tömítőanyag-szállítója, a Sika Hungária Kft. szervezésével és támogatásával valósult meg.

A verseny vendége volt a Nemzetközi Autóüveges Szövetség elnöke, Pim de Ridder úr is, aki nyitóbeszédében kiemelte hazánk eddigi két sikeres szereplését a Düsseldorfban megrendezett International Master Fitter világbajnokságokon.

A megnyitó után a rendező cégek bemutatói következtek, melyben számos olyan tartalmi elem elhangzott, mely később az elméleti kérdések között a tesztben szerepelt.

A rendezvényt a rádiós és televíziós műsorvezető, Lovász Laci konferálta, aki nem mindennapi humorával csalt széles mosolyt a megjelent publikum arcára, akár a legkomolyabb pillanatokban is.

Az elméleti kérdéseket az autóüvegek tulajdonságairól, illetve az üvegek cseréjekor alkalmazandó ragasztástechnológiáról állították össze a szervező cégek szakemberei.

Ebédszünet után 9 db új Seat Ibiza várta a versenyzőket a gyakorlati próbára.

Egy ilyen jellegű versenyen nem az elvégzett munka gyorsaságát értékelik.

Sokkal fontosabb a minőségi munkavégzés, a technológiai idők betartása, mivel ezek alapvető biztonsági jellemzőket befolyásoló tényezők. Szintén fontos a jármű megfelelő védelme a munkavégzés alatt. Ha már védelemről van szó, a munkavédelmi előírások betartását is szigorúan pontozta a zsűri.

A szélvédőcserére azért megadtak egy maximális időkeretet is, ami az adott gépjármű javításához hivatalosan előírt normaidő, de minden csapat hamarabb végzett a munkával.

A versenyen az alábbi cégek mérték össze felkészültségüket:

– Kozák Gábor – Duó-Glas Bt.

– Simon Attila – Édes-Élet Bt.

– Mészáros Zsolt – Fenesi Autóüvegezés

– Ámon Ferenc – FerrGlassCar Kft.

– Stefán László – Nyír-Yes Bt.

– Nagy Tibor – Pelcz Autóüveg Bt.

– Oszfolk Ferenc – Pilkington AGR Hungary Kft.

– Kovács Attila – R-Glas Autóüveg Centrum

– Barna István – Saint-Gobain Autover Hungária Kft.

Köszönjük a csapatoknak a nevezést! Egy ilyen jellegű megmérettetéssel mindenki nyer!

Az elméleti és gyakorlati szempontok kiértékelése után a dobogóra az alábbi három versenyző állhatott fel:

1. helyezett: Kovács Attila

2. helyezett: Mészáros Zsolt

3. helyezett: Oszfolk Ferenc

A dobogós versenyzők és cégeik értékes díjazásban részesültek.

A versenyről a képek és további információk a következő honlapokon tekinthetőek meg:

www.masterfitter.hu

www.szelvedoragaszto.hu