Az új Terostat 8597 HMLC szélvédőragasztó

A Henkel Terostat 8597 HMLC az első rövid forgalomba helyezési idővel rendelkező egykomponensű szélvédőragasztó, ami megfelel az EURO NCAP törésteszt szigorú követelményeinek. A Henkel Terostat 8597 HMLC szélvédőragasztója mindössze 4 órával a ragasztás elvégzése után a járműjavítási piacon korábban elképzelhetetlen biztonságot nyújtja. Ennyi idő elteltével az elvégzett EURO NCAP törésteszten ötcsillagos minősítést kapott a termék.

A javítóműhelyekben egy szélvédőcsere során a biztonság a legfontosabb. A szélvédőnek kulcsfontosságú szerepe van az autókarosszéria szerkezeti merevségének biztosításában, mivel egy baleset esetén az ütközési energia egy részét elnyeli, és lehetővé teszi, hogy a légzsákok problémamentesen betöltsék funkciójukat. Ahhoz, hogy ezeket a követelményeket egy szélvédőcsere után gyorsan és biztonságosan teljesítsük, egy kiváló tulajdonságokkal rendelkező szélvédőragasztót kell használni.

Ezzel a biztonságos termékkel, ami megfelel a legszigorúbb európai biztonsági követelményeknek, a Henkel a már bizonyított Terostat 8597 szélvédőragasztó következő generációját mutatja be.

Minősített vizsgálóintézet független szakértői és a TÜV Rheinland szakemberei törésteszteken vizsgálták a Henkel legújabb szélvédőragasztóját. A Terostat 8597 HMLC termék az első egykomponensű szélvédőragasztó, amely sikeresen teljesítette az Euro NCAP hivatalos töréstesztjét, mely során az autó 40%-os átfedéssel frontálisan, 64 km/h sebességgel ütközik egy falba.

A rövid forgalomba helyezés után azonnal, még a legnagyobb terhelés esetén is sértetlen maradt a szélvédőragasztás, biztosítva ezzel a megfelelő vezető- és utasvédelmet. Mindössze négy órával a ragasztás után a Terostat 8597 HMLC termék ötcsillagos minősítést kapott az Euro NCAP törésteszten. A javítóműhelyek a szélvédőcsere során ügyfeleik számára ezzel a termékkel olyan biztonságot tudnak nyújtani, ami teljesen egyenértékű az eredeti gyári minőséggel.

A Terostat 8597 HMLC termék az összes gépjárműnél – még a legszigorúbb gyári előírások esetében is – teljesíti ezeket a követelményeket. Továbbá az új szélvédőragasztó termék természetesen rendelkezik az eddigi sikeres széria már megszokott felhasználási tulajdonságaival. Az egykomponensű terméket melegítés nélkül, bármilyen általánosan használt adagolópisztollyal felvihetjük, a nyitott idő 20 perc, a felvitel után ennyi idő áll a rendelkezésre, a szélvédő behelyezésére. Könnyen felvihető, nem húz szálat, és a ragasztó kiváló stabilitásának köszönhetően lehetséges a szélvédő behelyezés utáni pozicionálása is. 4 óra forgalomba helyezési idő elteltével a ragasztás teljesíti az Euro NCAP szigorú biztonsági követelményeit, az U.S. FMVSS szabványnak pedig már 1 óra elteltével megfelel.