Melegen ajánlott!

Az autójavításnál is igaz, hogy az idő pénz. De még mennyire! Ha az érdemi munkától az időt a bontás elrabolja, azt aligha lehet az ügyfélnek kiszámlázni.

Ha a csavarlazítós áztatás már nem segít, nem kell taglalnunk, hogy milyen „sebészeti” beavatkozásokat szoktunk alkalmazni flexszel, hidegvágóval (ilyenkor jobb ha az ügyfél nincs jelen). Ami nem ajánlott, az a lánggal való hőbevitel és az ütlegelés, mely eleve komoly veszélyt rejt önmagában is, és nem kíméli a szerkezeti környezetet sem.

A korrodált szerkezeti kötés (csapos, menetes vagy ragasztott kötés) egyik elemét, ha fel tudjuk melegíteni, az kitágulva megszakítja a korróziós (berohadt) kapcsolatot vagy a ragasztott kötést. Az oldás így már gyerekjáték lehet.

A helyi felmelegítés legkulturáltabb módja az indukciós hevítés. Erről – a módszerről és készülékeiről – az Autótechnikában már írtunk, bemutatva vitathatatlan előnyeit. A megismert készülék nagy teljesítményű, lemezalakításhoz, vázegyengetéshez szükséges helyi hőbevitelre is alkalmas. A most látható készülékcsalád az Induction Innovations Inc. USA cég fejlesztése és gyártmánya, kisebb, és a már ismertetett kötéslazításhoz, csapágymelegítéshez, karosszériatartozékok bontásához, bevonatok könnyű eltávolításához, autóüvegek kibontásához stb. készült.

Képeink a csavarlazítás néhány esetét mutatják, egy erre a célra kialakított tekercses induktorral. Az anya vagy csap méretének megfelelő indukciós tekercsfej kell, de ha a tekercsfej nem helyezhető fel, akkor magunk készítünk tekercset, körültekerjük a vezetékkel például a lambdaszondát és utána csatlakoztatjuk az áramforráshoz, így nincs el nem érhető hely.

A képek önmagukért beszélnek, a tapasztalat pedig igazolja az eredményességet.

Igényfelmérés
Kérjük, jelentkezzenek!

Az eddigi berendezések beszerzésétől a műhelyeket – melyet egyébként igen hasznosnak tartottak – az ár tántorította el.

Ennek a készülékcsaládnak az ára – ahogy ezt mondani szoktuk – jó ár/érték arányú. Azt, hogy konkrétan mennyi lehet nálunk az ára, csak akkor lehet megmondani, ha az igény legalább hozzávetőleg ismert.

Kérjük az érdeklődőket, hogy e-mailen jelezzék szerkesztőségünkben (auto@xmeditor.hu), hogy további információt kérnek, mert a készülék felkeltette érdeklődésüket. Az igények ismeretében lehet majd a gyártónál jó árat elérni a tárgyalás során.