Autorobot-újdonságok a frankfurti Automechanika kiállításon 2. rész

Az Autorobot Finland Oy az Automechanika kiállításon Frankfurtban először mutatta be az új modulrendszerű húzópad-generációját.

Az Autorobot-importőröknek rendezett külön demonstráción a világ minden tájáról megjelentek az érdekeltek és nagy érdeklődés mellett Mr. Olavi Venäläinen elnök tulajdonos – Ms. Pia Pöllänen exporttitkár angol nyelvű tolmácsolásában – üdvözölte a megjelenteket és tartott átfogó tájékoztatót az újdonságokról. Kiemelte, hogy az ausztrál importőr (a legrégibb és legnagyobb Autorobot-importőr a világon!) mellett a Pere Kft. a második legrégibb partnerük, amely 18 éve folyamatosan, megszakítás nélkül vásárolja termékeiket.

Az újdonságokat Mr. Jarkko Venäläinen, Mr. Ari Salotaipale, Mr. Victor Suontio és a házigazda német importőr, Dennis Nohr urak mutatták be, üzletkötésekkel kiegészítve.

A fotók nemcsak a gépek iránti nagy érdeklődést, de a jó hangulatot is tükrözik, ami a frankfurti rendezvényeken mindig jellemző. Általános bizakodás volt érezhető és hallható, hogy az autójavító ipar lassan kikerül a válságból.

Az új termékek közül – helyszűke miatt – csak a legkisebbet mutatjuk be most.

Az Autorobot Finland Oy kifejlesztett egy új mechanikus 2D (kétdimenziós) mérőrudat, ami alkalmas a kocsitest és az alváz egzakt állapotának felmérésére egy sérülési és javítási dokumentum elkészítéséhez. A mechanikus mérőrúd többféle speciális funkcióval rendelkezik, melyek meggyorsítják a munkát a karosszériaműhelyben: szimmetrikus és átlós, távolság- és szélességi mérések elvégzésére alkalmas.

A mérőrúd méréstechnikáját támogatja az Autorobot saját különleges mérőszoftvere, mely gépkocsinként a kocsiszekrény és alváz hozzávetőleg 60 referenciapontjának nagyon széles körű adatfájlját tartalmazza. A mérés az adatlapon levő célértékek és a számítógép memóriájába táplált és az adatbázisba mentett mért eredményadat összehasonlításával történik. A mérési adatfájlok az adatbázis adatain kívül tájékoztató fotókat is tartalmaznak, amelyek a gyakorlatban megkönnyítik a használónak a mérési céladat azonosítását. Ráadásul a mérési adatlap megmutatja azt a szerszámot is, melyet a kérdéses pont egyengetésekor használni kell. A mérőrúddal a teljes kocsitest minősége könnyen ellenőrizhető és a kinyomtatott adatlap megmutatja a mért pontok és a referenciapontok közti különbségeket. Ez a minőségellenőrző-mérő dokumentum nagyon fontos a tulajdonosnak és a biztosítótársaságnak is.