Gazdaságos felszerelés kétállásos karosszériaműhely részére 2. rész - Autorobot XLS+ / Micro B- / EzCalipre szett

Az Autótechnika legutóbbi számában ismertetett kétállásos karosszériahúzó szett részletei kicsit bővebb ismertetést is megérdemelnek. Először is bemutatjuk a komplett szett ábráját, majd főleg a két húzópad – az XLS/2010/4 és a MicroB – közös használatának előnyeit érdemes taglalni.

Azt mondani sem kell, hogy a két pad összes tartozéka egymáséival csereszabatos, a kettő egymás mellett úgy tud dolgozni, hogy tartozékaikat akár munka közben lehet csereberélni. De például ha az XLS emelős padon nagyon bonyolult, nagy húzóerő-igényes munka folyik, a Micro-ról áttehető az 501D húzótorony, így egyidejűleg kétirányú húzás végezhető.

Csak egy kis kitérőt tegyünk a húzótorony témában. Az 514F úgynevezett power-pack húzóegység is csatlakoztatható az XLS padhoz, ezt, mint tudjuk a B20 Super pad technológiájának felhasználásával adaptálták az XLS, B15 típusú padokhoz, nagymértékben növelve ezzel hatékonyságukat, sokoldalúságukat. Ha a műhelynek megszaporodnak a munkaigényes feladatai, célszerű esetleg elcserélni egyik normál tornyot 514F-re, mert hogy csak egy előnyét említsük, a torony minden pontján, a legmagasabb pozícióban is 10 t húzóerővel rendelkezik.

Visszatérve az eredeti témához, ha csökken a munkalehetőség, a Micro kis helyen félretehető (persze ez inkább kényszer), de mindenesetre kisebb munkák sorozatban való elvégzésére rugalmasan használható, teljes értékű húzópad.

Az Autorobot Finland Oy természetesen gondolt arra is, hogy egyes olyan eszközök, melyek mind a Micro B-ben, mind az XLS-ben előfordulnak, nem kényszeríti a vevőket ezek két példányban való megvásárlására, csak egy-egy példányt tett a szettbe, itt jelentkezik még inkább a modulrendszer előnye.

Még azt is érdemes említeni, hogy az EzCalipre elektronikus mérőrúd is jobban kihasználható egy nagyobb kapacitású, kétállásos munkánál.

Újra felhívjuk tisztelt partnereink figyelmét, hogy az Autorobot gépeiről készült összes CD/DVD ingyen igényelhető a PERE Kft.-től, ajánlatainkhoz a hozzájuk illő dvd-t természetesen mellékeljük. Várjuk tisztelt partnereink igénybejelentését!