Autotechnika szakfolyóirat
Autotechnika szakfolyóirat
2020. június | Olvasson bele!

Festool Multi-Jetstream rendszer - Csiszolás beépített porszállítással

2009 szeptember végén került piacra a Festool új Multi-Jetstream csiszolórendszere, beépített porszállítással. Ez a teljesen új rendszer világszerte egyedülálló, nagy anyagleválasztást garantál maximális elszívási teljesítmény mellett. A szabadalmaztatott Multi-Jetstream tányér különleges működési elvének köszönhetően jobb csiszolási minőséget szavatol, lényeges idő- és költségmegtakarítás mellett.


A csiszolóanyagok továbbra is gyorsan cserélhetőek, mert a lyukak szimmetrikusan helyezkednek el.

A Festool híres arról, hogy rendszerben gondolkodik. Évekkel ezelőtt vezette be a Jetstream rendszert, melynél egy nagyobb lyuk középen és további kettő kisebb csatorna a szélén elszívásnál megakadályozták, hogy a tányér közepén vákuum keletkezzen. Így volt lehetséges, hogy a csiszolóanyag ne tömődjön el, és ezáltal a Jetstream rendszerrel érezhetően megnőtt az élettartam és csökkent a csiszolóanyag-felhasználás. 2009 októberében vezette be a Festool az új, továbbfejlesztett Multi-Jetstream csiszolórendszert.


Az új Multi-Jetstream csiszolórendszer a beépített porszállításnak és az optimálisan elhelyezett be- és kivezető légcsatornáknak köszönhetően még jobb elszívást garantál. A gyakorlatban ez a kiemelkedő elszívás mellett maximális csiszolási teljesítményt jelent, hosszabb élettartam és alacsonyabb csiszolóanyag-felhasználás mellett.

Multi-Jetstream – világszerte egyedülálló levegőáramlási megoldással

hirdetés

Ennek az új egyedülálló rendszernek köszönhetően olyan légáramlás jön létre, mely a port mindig a legközelebbi elszívócsatornához irányítja. Így a bevezető és az elvezető légcsatornák között egy szoba szellőztetéséhez hasonlatos légáramlás alakul ki. Összegyűjti a port a 16 kicsi és az egy nagy légbevezető csatorna segítségével és „elszállítja”a csiszolótányér elszívócsatornáihoz. Az optimálisan kialakított és elrendezett csatornák rendszere a tányér egész felületéről hatékonyan elszívja a port. Így a tányéron sehol sem marad olyan felület, amire az áramlás nincsen hatással, és nem hatékony az elszívás. Az eredmény a közel 100 százalékos elszívás. Összességében ez a versenytársakhoz képest akár hatszor gyorsabb elszívási teljesítményt jelent. Így a tapadófelület mindig tiszta maradhat, a tányér és a csiszolóanyag élettartama érezhetően hosszabb lesz. Ezen kívül a ki- és bevezető légcsatornáknak köszönhetően a felületi hőmérséklet is kisebb maradhat, ezért a csiszolóanyag lassabban tömődik el és lassabban kopik el. Ezzel a csiszolt felület minősége is sokkal jobb lesz, kisebb folyó költségek mellett.


Szeptember végétől minden 150 mm átmérőjű Festool csiszológép, csiszolótányér és csiszolóanyag már az új MultiJetstream rendszerben kerül a polcokra. Az új Multi-Jetstream rendszer kompatibilis az eddigi rendszerrel.

Egyedülálló csiszolórendszer, mely ennek ellenére kompatibilis a régi rendszerrel

Szeptember végétől már minden 150 mm átmérőjű Festool csiszológép, csiszolótányér és csiszolóanyag már az új Multi-Jetstream rendszerben került a polcokra. Az új Multi-Jetstream rendszer kompatibilis az eddigi rendszerrel. A régi 9 lyukas papírok is használhatóak az új Multi-Jetstream tányéron, és ugyanígy passzolnak az új Multi-Jetstream csiszolópapírok a régi 9 lyukas tányérra. A már régebben megvásárolt tányérokat és csiszolópapírokat tehát nem kell eldobni, azok továbbra is használhatóak.

További információkat a www.festool.hu oldalon találhat.


Kapcsolódó dokumentum:


53


Tetszett a cikk?

hirdetés

hirdetés