Autorobot - új termékek az Autótechnika-Autó-DIGA 2009 szakkiállításon

Az Autorobot Finland Oy – a PERE Kft.-vel közös standon – ezen a kiállításon mutatta be újdonságait a magyar piacon. A gyér látogatottság ellenére sikeresnek mondhatjuk a kiállítást, mind a négy újdonság iránt megkülönböztetett érdeklődés mutatkozott.

Ez annak tudható be, hogy ezek az új termékek nagymértékben hozzájárulnak a karosz-széria javító munka gazdaságosabbá tételéhez, ami a mai válságos időkben még akkor is – vagy még annál inkább – kiváltják a szakemberrel érdelődését, ha a pillanatnyi hely-zet nem teszi lehetővé a fejlesztéseket. Ha jól meggondoljuk, a közgazdászok és iparági szakemberek véleménye szerint pont ilyenkor lenne érdemes fejleszteni, hogy a fellendülésre ugrásra készen álljon a műhely.

A Pere Kft. ebben az évben jelentős árengedménnyel járul hozzá a fejlesztési kedv fel-élesztéséhez (de a helyzettől függően jövőre is fenntartja szándékát).

A legjelentősebb fejlesztésnek a B15 emelő és karosszéria húzópad tekinthető. Kicsi, közepes és nagy műhelyek részére egyaránt gazdaságos, mert egy géppel kettőt helyet-tesíthetnek.

Az EzCalipre elektronikus mérőrúd a legkisebb költséggel oldahatja meg a teljes gépko-csi elektronikus mérését és adattárolását.

A 714B satellite egyengető szerszám szettet is a legújabb gépkocsik által támasztott követelményeknek megfelelően fejlesztették ki.

Az AAT33 indukciós hevítő a horpadások egyengetésében hatékony eszköz, a 614-es panel pullerrel együtt sokoldalú párost alkotnak.

Mind a négy eszközt bemutattuk az Autótechnika korábbi számaiban, azokat az X-Meditor archívumában megtalálhatják, akik nem olvasták eddig, de a PERE Kft. is DVD lemezeket küld az érdeklődőknek.