Új termékek az Autorobotnál

Az utóbbi hónapokban, években az Autorobot Finland Oy még a korábbiaknál is intenzívebb fejlesztéseket hajtott végre és vezetett be. Gondoljunk csak az új XLS+ emelős, rámpás húzópadra, a hozzá kifejlesztett 514F húzó-nyomó toronyra, a legújabb B15 emelő-egyengető padra, az új Micro B-re, a Calipre új elektronikus mérőrendszerre, vagy kistestvérére az EzCalipre-re, a 714B satellite egyengetőszettre, amiket sorban bemutattunk cikkeinkben az Autótechnika korábbi számaiban.

 

Nem haszontalan az újság ezen számait rendben megőrizni, hogy a teljes választék könnyen áttekinthetően álljon rendelkezésre, ha jön az újabb „boom” az autóipar számára is.

Most olyan hasznos kiegészítőket, tartozékokat ismertetünk, melyek a fent említett gépek mindegyikéhez gond nélkül alkalmazhatóak, sokoldalúbbá teszik azokat.

A 676B-2A+ kétpontos támasztó kiegészítő szettet az XLS+ és speed-bench szettel együtt lehet az alvázegyengetésnél alkalmazni. A pontosan beállított támasztó segít abban, hogy a húzóerő a sérült helyre koncentrálódjon és megóvja a sértetlen részt a húzóerő hatásától. Ez különösen fontos az új nagy szilárdságú karosszériák esetén. A szett használatával az alvázvégek hossz-, kereszt- és magassági irányban pontosan beállíthatók, a mérőrendszer helyes koordinátákat nyújt a beállításhoz.

Az erős szerkezetű B-oszlop vízszintes irányú egyengetése sokszor többirányú, egyidejű egyengetést kíván meg. A B20-6+1 kiegészítő szett képén két hidraulikus húzóerőt és egy mechanikus nyomóerőt alkalmaztak. 
A 714B/B20-6 szettet az XLS+ és speed-bench padokhoz fejlesztették ki olyan karosszériaműhelyek részére, melyek igényes, megerőltető, sok erőt igénylő munkát végeznek. A szett tartalmaz egy kiegészítő B20-6 húzótornyot, egy B20-6-1 toronyadaptert és egy 714B+1 satellite szettet, ezekről korábban írtunk már. A B20-6-1 adapter a pad több pontjához csatlakoztatható, így a kiegészítő toronyt sokoldalúan, a pad több pontján lehet használni.

A B20-6+2 szett hasonló célokra alkalmas viszonylag kisebb és különböző tartalommal.

A cikkünkben említett összes padról, mérőrendszerről tartozékról és egyebekről rengeteg prospektus, DVD áll rendelkezésre, amiket kívánságra postán (költségmentesen!) elküldünk tisztelt megrendelőinknek, hogy hiánytalan információs anyag álljon rendelkezésükre az optimális egyengetőrendszer kialakításához. Kérjük, hogy minél többen éljenek a lehetőséggel, aminek nincsenek határai.

Egyre több prospektust próbálunk magyar nyelvre fordítani és kiadni (B15, EzCalipre stb.). Sajnos saját kapacitásunk nem elegendő a sok fejlesztés mindegyikének lefordítására, de igyekszünk a legfontosabb újdonságokat magyarul, időben megjelentetni.