A Car-O-Liner legújabb karosszériajavító padja

A világcég alapfilozófiája, minél közelebb kerülni a javítóműhelyek igényeihez. Írásunkban a cég legújabb karosszériajavító padját mutatjuk be.

A korábban megismert Mark sorozat padjai korszerűek, de robusztusak, nem mobilizálhatók, a műhelyekben sok esetben csak a helyet foglalják, mivel a javítások egy részénél nem szükséges javítópadot alkalmazni. A felsorolt hátrányokat megismerve a gyártó cég kifejlesztette a QUICK 42 jelű, „műhelybarát” karosszériajavító padját (1. ábra). A létraváz megmaradt az ollós emelővel együtt, a teherbírását 3000 kg-ra növelve. A létraváz funkciója bővült: felszerelésre került 2 db mobilizálható, hidraulikus energiával dolgozó emelőkar, amelyek feladata a rámpán levő gépkocsi megemelése, kerekek leszerelése, valamint a küszöbfogók gyors felszerelése.További funkciója, hogy a létraváz tartóinak belső részében találhatók az energiavezetékek, amelyek gyors csatlakozása könnyen megoldható. A berendezés működtetéséhez hidrosztatikus és sűrített levegő energiára van szükség. A létraváz kerületére rögzíthető a húzatóberendezés, amely max. 10 kN erő kifejtésére alkalmas. A padra rögzített kocsiszekrény alá helyezhető el a Car-O-Liner bármelyik mérőrendszere, amelyekkel gyorsan elvégezhető a kárdiagnosztika.

A berendezés legfontosabb méretei: hossz 4200 mm, szélesség 1110 mm, alsó mérete 480 mm és emelési magassága 1480 mm. Működtetéséhez egy- vagy háromfázisú elektromos hálózat szükséges. A többi padhoz képest kedvezőbb munkafeltételeket biztosít azáltal, hogy a rampával azonos síkban szélesíthető a munkavégzési terület.

A QUICK 42 jelű új berendezés a nevében levő „gyors” javítást biztosít, mozgatható a műhely bármely területére, valamint tudja azt a javítási minőséget biztosítani, mint a korábbi berendezések.