Premium Car Design, ahol az autófólia is a minőségi tuning része

Ha általánosságban szóba kerül az autók esztétikai tuningja, akkor az esetek többségében a gyáritól eltérő felni vagy a sötétített üveg jut az emberek eszébe elsőként, azonban csak nagyon kevesen gondolnak arra, hogy ezen a téren egy minőségi autófólia is kiváló lehet a megfelelő összhatás elérésének érdekében.

Amiért azonban sokan nem veszik számításba ilyen esetekben az autófóliázását, az leginkább a rossz tapasztalatok miatt van, hiszen Magyarországon rengeteg tévhit kering az emberek között ebben a témában, így rengetegen a rossz minőségű, néhány hónap után megfakuló, töredező, az eredeti fényezést károsító dekorfóliát vélik autófóliának. Csakhogy a kettő között óriási különbségek vannak!

Autófólia vagy dekorfólia: mi a különbség?

A bevezető után adja magát a kérdés, hogy mi a különbség a dekorfólia és az autófólia között? Talán nem is gondolnánk, de rengeteg! Lényeges, hogy a dekorfóliákat eleve díszítési célzattal álmodták meg, ezáltal alkalmasak átmenetileg megszépíteni egy autót például egy kiállításra, viszont alkalmatlanok a mindennapi megpróbáltatások elviselésére.

A napfénytől tehát kifakulnak, a hőváltozástól megnyúlnak, a hajlításpontokon megrepednek,  rásülnek a fényezésre, eltávolításuk szinte minden esetben problémát okoz, miközben olyan tévhitek is terjednek a fóliázásról, hogy védelmet nyújtanak az autó számára például a karcolások vagy a kőfelverődések ellen – holott ez csak a speciális védőfóliák esetén érvényes kijelentés

A specifikus autófóliákról azonban elmondható, hogy már érzetre is vastagabbak, minőségibb hatást keltenek, könnyebb velük dolgozni, miközben megfelelő kialakítás esetén nem repedeznek, nem nyúlnak meg, és kiválóan ellenállnak az UV-sugárzásnak, tehát nincs fakulás vagy elszíneződés, sőt az eltávolításuk is jellemzően egyszerűbb, a gyári fényezést pedig szinte soha nem teszik tönkre.

Már védőfóliát is kérhetünk az autónkra

Manapság teljesen általános, hogy okostelefonjainkra a vásárlást követően védőfólia kerül. Ezt a gyakorlatot azonban már a járművekkel is követhetjük, hiszen közvetlenül ugyan nem nevezhető esztétikai tuningnak, azonban léteznek olyan vastagabb kiképzésű, teljesen átlátszó – tehát a fényezés árnyalatát nem módosító – védőfóliák, melyek a karosszéria valamennyi elemét beboríthatják, valós védelmet nyújtva ezzel a kőfelverődések vagy a karcolások ellen.

A minőségi autófóliázás alapja a megfelelő előkészítés

Amennyiben minőségi autófóliázásra van szükségünk, a budapesti Premium Car Design-tól garantáltan a legjobb minőséget kapjuk mind a termékek, mind a munkavégzés tekintetében. Ennek az oka, hogy az évek óta működő hazai tuningműhely egyrészt elkötelezett a prémium munkavégzés iránt, másrészt pedig kimagasló figyelmet fordít arra, hogy már az előkészítés, a fóliázást kísérő munkafolyamatok is megfelelőek legyenek.

Sok helyen elkövetik ugyanis azt a hibát – gyakran nem csak dekorfóliával –, hogy a karosszéria egyes elemeinél egyszerűen elvágják a fóliát, ami a rossz minőségű munkavégzés egyik ismérve. Hogy az autófólia megfelelően tartós legyen és az eredeti fényezést teljesen takarja, ahhoz színfólia esetén elengedhetetlen eltávolítani az autó bizonyos elemeit. Ide sorolhatók a lökhárítók, a kilincsek vagy éppenséggel a lámpák is.

Mivel a Premium Car Design autóátépítésekkel is foglalkozik, ezért nagy gondot fordítanak arra, hogy a karosszériát megfelelően előkészíthessék a fóliázásra. Esetükben ezt nem egy fóliázásban ügyes szakember végzi, hanem egy megfelelő szaktudással és célszerszámokkal rendelkező karosszériás, aki a szétszerelés mellett majd a későbbi összerakást is magas minőségben kivitelezi, amivel garantálható, hogy a munkavégzésnek ez a fázisa is kimagasló minőséget képviseljen.

A csúcskategóriás autófólia sem elhanyagolhatatla

A fentiekben már kiemeltük, hogy a prémium autófóliázás egyik lényeges összetevője a megfelelő minőségű alapanyag. A Premium Car Design büszke rá, hogy a dekorfóliákhoz mérten igazi csúcskategóriás autófóliákkal dolgozhatnak, melyeket direkt úgy fejlesztettek ki, hogy ellenálljanak az időjárás megpróbáltatásainak, legyen szó esőről, hóról vagy éppen tartós és erős napsugárzásról.

Kínálatukban olyan prémium fóliagyártóktól találhatunk széles termékpalettát, mint a 3M vagy az Avery. Ezek a fóliák kimagasló tulajdonságokkal rendelkeznek és össze sem hasonlíthatók a járműveken alkalmatlannak nevezhető dekorációs fóliákkal, melyek ránézésre talán ugyanúgy néznek ki, a felhelyezés után talán még szépek is, de pár hónap múlva inkább rontják, mint javítják az autó megjelenését. Ellentétben a minőségi és specifikus autófóliákkal, melyek évek múltán is megőrzik színüket, illetve tartásukat!

Garanciális munkavégzés

Sajnálatos módon a hazai tuningvilágra még mindig jellemző, hogy a legtöbbször egy garázs legmélyén, „ismerősök-ismerőse” végzi a kapcsolódó munkákat, így az autófóliázást is, amire nincs garancia. Még akkor sem, ha fél év múlva a megrepedezett, megnyúlt és megfakult dekorfóliát el akarjuk távolítani, és akkor döbbenünk rá, hogy az csak a fényezéssel, de legalábbis a felső lakkréteggel együtt sikerülhet.

A Premium Car Design esetében ilyen nem fordulhat elő! A minőségi anyaghasználat mellett a tuningműhely büszke arra, hogy minden kapcsolódó munkájukra 3 év teljes körű garanciát vállalnak, így akár színfóliát, akár védőfóliát kértünk, ez kifejezetten előnyös tulajdonság, hiszen ilyen hosszú időre ma már a nagyobb gyártók is ritkán garantálnak szavatosságot termékeikre.

Ezen felül, aki őket választja, autóját garantáltan hozzáértő és biztos kezekbe adja. A műhely gondosan ügyel arra, hogy a rájuk bízott járműveket minden esetben zárt, bekamerázott és riasztóval őrzött területen tárolják, így nem véletlen, hogy egyedülálló referenciaanyaguk jelentős részét a felsőkategóriás ritkaságok és sportautók teszik ki, hiszen az ilyen járművek tulajdonosai is előszeretettel választják őket.

 

Elérhetőségek:
Web: premiumcardesign.hu
Cím: 1134 Budapest, Bulcsú utca 21.
Telefonszám: 06 30 952 7506