Egy tökéletes BMW versenyautó, amelyet magyarok építettek

Milyen érzés lehet az, ha a maximalizmus találkozik a szenvedéllyel és nincs kompromisszum? A bemutatandó autón minden egyedi tervezésű és egyedi gyártású, kivéve a BMW E9 alapvázat. A következőkben ezzel kapcsolatban készítettünk egy rövid kérdéssort, amely a fényezési munkák kapcsán ad információkat.

– Az elkészült autón minden egyes logó, szimbólum, szöveg fényezve lett. Mennyi időt vett igénybe az autó teljes fényezése? Honnan jött az ötlet?

– Az autót a HELL Energy Magyarország Kft. tulajdonosi köre megbízásából Gabura Krisztián építette, a Gabura Motorsport tulajdonosa. Ez a projekt Miskolcon valósult meg, az autó pedig a HELL Energy Magyarország Kft. tulajdona.

A teljes versenyautó építése 1,5 évet vett igénybe, de 3 évnyi munkaórával, volt, hogy a hét minden munkanapján készült. A teljes felépítmény és kialakítás 15–20 ember munkáját vette igénybe és folyamatosan 2–3 mérnök dolgozott az egyedi kiépítésű autón. A profi kialakítású autó mindenben a maximumot tartalmazza és BMW E9-es karosszériára épült. Egyedileg lett KTL alapozva a BMW E9-es váz.

A teljes cikk előfizetőknek érhető el.