Korszerű, egyállásos javítási módszer

A karambolos javítások során, az esetek mintegy 70%-ában kis, vagy közepes javítást kell elvégezni, ami a foltjavítástól az 1–2 elemet érintő munkákig terjed. Az ilyen típusú javítások kétségtelenül fontos szerepet játszanak a fényezőműhely életében, ezért egyre inkább érdemes olyan javítási módszerek után nézni, amelyek lehetővé teszik, hogy ezeket a javításokat minél gördülékenyebben, a fényezőkabin kihasználtsága miatti torlódást kiküszöbölve lehessen elvégezni.

A fényezőműhely munkájának gondos és hatékony megszervezése a minél nagyobb profit elérése érdekében mindenki számára, a műhelytulajdonosoknak és a dolgozóknak egyaránt kulcskérdés. Az újabb technológiák mind ezt a folyamatot támogatják, a foltjavítástól az infraszárításig, illetve az UV-technológiákig. Már ezeknek a technológiáknak az alkalmazásával is fokozhatjuk a kis és közepes javítások profitban is mérhető eredményességét.

MŰHELYKIALAKÍTÁS

A technológiai fejlődésen túl az átgondolt műhelykialakítás fontossága manapság már mindenki számára vitathatatlan tény, hiszen az a hatékony munka és ezáltal a gazdasági eredményesség alapja. A munkaállomások egymáshoz közeli telepítése, így az autó viszonylag rövid távú mozgatása lehetővé teszi a rugalmas, számos tekintetben optimális munkafolyamatok kialakítását. Mindezeken túl az utóbbi néhány évben egyre inkább terjed egy újabb korszerű megoldás, ami a speciális, egyállásos (pl. Glasurit One Stop) módszer alkalmazását jelenti. Ezzel a megoldással akár további 35%-os profitnövekedést érhet el a műhely a kis és közepes javítások esetében. Hogyan lehetséges ez?

A teljes cikk előfizetőknek érhető el.