Színtrendek a világban és európában

Napjainkban is tovább folytatódik a fehér színek népszerűségének növekedése az eladott új autóknál. Ez még szembetűnőbb, ha az elmúlt 6 év legnépszerűbb színeinek megoszlását egyszerre vizsgáljuk. Fontos változás az is, hogy egyre több gyöngyházfehér szín jelent meg, de ezekkel nem csak egyszerűen az uni fehér színek száma növekedett. Egyre gyakoribb a gyöngyházfehér színek alkalmazása, amelynek javításakor 3-rétegű* fényezési technológiát kell alkalmazni.

Az Európában értékesített autók eladási statisztikáit színek tekintetében „árnyalja”, ha az adatokat autótípusonkénti bontásban is megvizsgáljuk.

A kompakt és a sport kategóriában a fehér színek dominálnak. A 27% fehér színből már több, mint 2% gyöngyházfehér. Egyre népszerűbbek a mélyfekete színek és sok a szürke, grafitszürke színű személyautó is.

A középkategóriás és egyterű autóknál már a fekete szín dominál 23%-kal. Ebből 21% effektfeketét jelent, azaz nem egyszerű fekete uni, hanem speciális pigmenteket is tartalmazó, mélyfekete..

A teljes cikk előfizetőknek érhető el.