Standox 2K Special Matt alkalmazása a varázslatos matt fényezéshez

Egyre több autógyártó használ matt festéket a járműveik kihangsúlyozására. Ugyanakkor a matt felületek javítása nagy hozzáértést és gyakorlatot igényel. 
A legjobb fényezési eredményekhez a Standox kifejlesztett egy olyan adalékot, amely a színtelen lakknak matt felületet ad, megengedve az extra matt felületet is, amely az autógyártók igényén is túltesz. 


Az additívet a Standocryl 2K HS Clear színtelen lakkhoz kell adagolni, az elérni kívánt mattsági fok függvényében. Fontos, hogy a színtelen lakk által igényelt fizikai és kémiai tulajdonságokat nem befolyásolja a Standox 2K Special Matt additív hozzáadása.

Az új termék alkalmazása, illetve a matt lakk különleges hatása ezen a Mercedes CK 63 RS autón került bemutatásra. Ehhez a modellhez az „acél Titán Grafit” színt fejlesztették ki, a festék vizesbázisú technológiára épül.

A Mercedes SLS AMG-nek is meghökkentő megjelenést kölcsönöz a két matt árnyalat, a „designo magno allanite grey” és az „AMG monza magno grey”. A Standoxnak elfogadott javítási rendszere van az ilyen egyedi színekhez.