Fagyos metál fekete

A fényezési effektek soha nem látott gazdag kínálatával igyekeznek a gyártók kissorozatú modelljeiket egyedivé tenni, de vevői kívánságra a nagy sorozatú modellek is rendelhetőek velük. Ez évi októberi „effekt” hírrel a BMW MINI szolgált: a MINI Countryman és a MINI Paceman modellcsaládok S, SD és John Cooper változatai „Frozen Black” metál fényezést kaptak.

A jeges vagy fagyos fekete metál fényezés matt, ugyanakkor csillogó hatású is, valóban exkluzív látványt nyújt. Az effekttechnológia a BMW Group sajátja, de nem csak termékinnováció, a fényező szakember erre specializált felhordási, fújási szakértelme is szükséges hozzá. Ezzel a fényezési technikával először a grazi Magna Steyr üzemében készülnek MINI-modellek. A megfelelő alaprétegek után hordják fel a színt és a szilikátokat tartalmazó lakkot, mely a bársonyos matt hatást eredményezi.

A „Frozen Black” metál effekt fényezés természetesen ugyanazokkal a kiváló tulajdonságokkal rendelkezik mint más fényezések, erőteljesen karcálló és színtartó, időjárás- és mosási technológia ellenálló. Felhívják azonban a figyelmet arra, hogy az általános wax és polírozóanyagok nem kívánt foltosodást okozhatnak, ezért a BMW kimondottan a matt fényezés számára készített speciális ápolószerek használatát javasolja.

Megjegyezzük, hogy a „BMW Individual program” részeként rendelhető matt fényezés az 5-ös, a 6-os és a 7-es sorozathoz (fix áron vagy egyedileg kalkulált áron) érhető el. A felár milliós (!) nagyságrendű. Az 5-ös sorozathoz Frozen Grey, Frozen Silver vagy Frozen Dark Blue színek választhatók, a 6-os és a 7-es sorozathoz csak „fagyos” szürke és ezüst kapható, a Frozen Bronze már a 6-os Gran Coupe kiváltsága. Frozen Black fényezéssel már az M3-as is rendelhető.