"Hogyan irányítsam az alkalmazottakat?"

Könnyedén megtörténik, hogy dacára a legjobb szaktudásnak és a munkafolyamatok összehangolásának, mégis ezer apró hiba becsúszik, vagy elég csak egyetlen ahhoz, hogy elűzze a régi jó vagy akár új ügyfelet.

Ezek a hibák sokszor a munkatársak apró oda nem figyelései. A feszültséget tovább növeli az, hogy „elmondtam már neki, de mégsem úgy csinálja”, esetleg „leírom és nem olvassa el”.

Mit lehet ilyenkor tenni?

Első gondolat általában az, hogy nagy ívben ki kell rúgni a sokat hibázó munkatársat. A gordiuszi csomó ugyan meg lett oldva, de előfordul, hogy az újonnan felvett lelkes munkatárs pár hónap múlva pont ugyanolyan lesz, mint az előző. A régi problémák újra előjönnek, csak épp a munkatárs fizimiskája más. Akár örömmel nyugtázhatnánk is, hogy újra minden a régi. DE!

Mit tesz ilyenkor a cégvezető, aki soha nem adja fel?

Új megoldásokat keres. Nagyszerű képzésekre viszi a munkatársakat, tréningekre járatja őket vagy elhív egy trénert a céghez belső képzést tartani. Ezek jó megoldások, ha a hatásuk tartós.

Sokszor miért nem tartós a hatásuk?

Itt van a kutya elásva. Minden olyan cégnél, ahol megvan a szaktudás, rendben van a cég, de a munka mégsem úgy halad, ahogy kellene, a munkatársak között megbújik egy munkamorál-romboló személy. Ezek az emberek „fejben rombolnak” és nem biztos, hogy szándékosan teszik ezt, de hogy ártanak a cégnek, az forintban mérhető. Elég egy-egy apró megjegyzés részükről – amikor a főnök nem hallja – és máris felszívódott a precizitás és az együttműködés. Sokszor ez a személy pont nem az, akire Ön most elsőre gondol, mert a hiba sokszor nem náluk jelentkezik. Sőt, egészen bámulatos módon tudják magukat fényezni, ha arról van szó. Mit lehet velük tenni? Na, itt kell elvágni a gordiuszi csomót. Ami ennél nehezebb, hogyan lehet őket kiszűrni?

Ennek is megvannak a módszerei. Az egyik az, hogy össze kell hívni az összes munkatársat, és beszélni nekik a cég rövid és hosszú távú céljairól. Lássuk, ki tud azonosulni vele. Aki nem tud, azzal biztosan baj lesz. Milyen módszerek vannak még? Erről is lesz szó június 2-án a Pro Auto nyílt tréningjén, amire Ön is jelentkezhet, akkor is, ha nem tag. Mert évente kétszer jöhetnek nem tagok is. Érdekelné? Bővebb információt a www.nagygepmuhely.hu/nyilvánostréning oldalon talál.

Nagy László
a Nagy Gépműhely tulajdonosa, a Pro Auto Hálózat alapítója