ZF vállalati átszervezés

2011. augusztus 1-jén az összes nagy német ZF vállalat beolvadt a ZF Friedrichshafen AG konszernbe, azaz ettől a dátumtól kezdve az összes eddigi német ZF nagy leányvállalat a ZF Friedrichshafen AG nevet viseli.

Mindezzel az év eleje óta zajló folyamat végére került pont, akkor ugyanis a ZF konszern eddigi öt helyett négy nagy divíziót hozott létre, melyek a piaci és ügyféligényeknek sokkal inkább megfelelnek: személyautó-futóművek, személyautó-hajtási rendszerek, haszongépjármű-futóművek és hajtási rendszerek, valamint minden egyéb nem gépjármű-technika.

Az ügyfelek örömmel üdvözlik a változásokat, így sokkal átláthatóbb és hatékonyabb a ZF konszern működése. Mindenütt látható lesz a ZF embléma, de természetesen megmaradnak a márkanevek is, úgymint Sachs, Lemförder, Boge, ZF parts.

A következő vállalatokat érinti a változás:

ZF Getriebe GmbH, ZF Sachs AG, ZF Lemförder GmbH, ZF Passau GmbH, ZF Services GmbH, ZF Achsgetriebe GmbH, ZF Lemförder Schaltungssysteme GmbH, ZF Electronics GmbH, ZF Marine GmbH, ZF Services Deutschland GmbH, ZF Gotha GmbH, valamint August Rabeneick GmbH.

A magyarországi piacon a Sachs, Lemförder, Boge és ZF Parts termékek forgalmazásában ez nem jelent változást.

A ZF egy világszerte vezető autóalkatrész-beszállító123 gyártási egységgel 27 országban mintegy 60 ezer dolgozóval. Az autóalkatrész-beszállítók ranglistáján a ZF a 10 legnagyobb között szerepel.

További információk: www.zf.com