Autotechnika szakfolyóirat
Autotechnika szakfolyóirat
2023. január | Olvasson bele!

RendeletmódosításokAhogy várható volt, ez már sokéves tapasztalatunk, a jogalkotói munka gyümölcsei az év végén, a két ünnep közötti időszakra érnek be és jelennek meg a Magyar Közlönyben.

789/2021. (XII. 27.) Korm. rendelet

Az Autóklub országos lefedettségű műszaki vizsgálóállomás hálózatként, immár jogszabályilag is megerősítést nyerve, hatósági engedélyek nélkül is érvényes jogosultságokat szerzett.
„(3a) Az országos lefedettséget biztosító műszaki vizsgálóállomást működtető szervezet az elismeréshez kapcsolódó tevékenységét hatályos hatósági elismerés alapján, a 9. § (2) bekezdése szerinti engedélyezési eljárás lefolytatása nélkül végzi.”
Január közepén jó hírként jelent meg a sajtóban, hogy a MAK megkezdte a honosítást, lényegesen lecsökkentve a várakozási időt. A szervezet 44 vizsgálóállomása közül egyelőre 32 helyen indult el ez a szolgáltatás.
A többi vizsgálóállomás részére annyi változás van, hogy amennyiben a jövőben járműkategóriát vagy alkalmazható vizsgálatokkal – alvizsgákkal – szeretne bővíteni, vagy a korábbi vizsgasorok számát akarja növelni, akkor nem kell hozzá KTI megelőző audit, hanem enélkül a közlekedési hatóság engedélyezheti ezeket.A teljes cikk az előfizetőinknek érhető el.
Ha Ön már rendelkezik előfizetéssel a megtekintéshez kérjük, jelentkezzen be.
Szeretne előfizetni? Itt megteheti.
hirdetés

hirdetés