Autotechnika szakfolyóirat
Autotechnika szakfolyóirat
2020. január | Olvasson bele!

Előzetes eredetiség-vizsgálat és a GDPRA gépjárművek előéletének lekérhetősége fokozott figyelembe helyezte az előzetes eredetiségvizsgálatokat. Ennek erőteljes alátámasztása a KERT rendszerben is megtalálható Módszertani Útmutató, mely nem előírásos teljesítés esetére komoly szankciókat helyez kilátásba. A helyzet árnyalt, hisz egyrészt ki és mikor hitelesítette ezt a Módszertani Útmutatót, illetve bárminemű szankcionálást – főleg az adatvédelmi GDPR-követelményekre való hivatkozással – kilátásba helyezni egyrészt a szerződések módosítása nélkül, másrészt pedig az EU jogrendszerének megfelelően, nem helytálló, hisz csak jogszabályban közzétett követelmények képezhetnek hatósági jogkövetkezményeket.

A fényképek minőségével, irányultságával, tartalmával kapcsolatban az alábbiakra mutatnánk rá:

A 301/2009. (XII. 22.) Korm. rendelet, mely 2018. január 1-jén lépett hatályba, az előzetes eredetiségvizsgálati eljárás részletes szabályairól szól. A hatósági szerződés kötelező tartalmi elemeiről ezt olvashatjuk benne:
5. § (1) A közreműködővel a Kknyt. 33/A. § (2) bekezdése alapján kötendő hatósági szerződésnek tartalmaznia kell:
g) a közreműködő vizsgálóállomásai által az eredetiségvizsgálati tevékenységet támogató rendszerbe (a továbbiakban: KERT) elektronikus úton továbbítandó, a KERT rendszerben rögzítendő adatok körét, az erre vonatkozó kötelezettségvállalást.

4. melléklet a 301/2009. (XII. 22.) Korm. rendelethez
Az előzetes eredetiségvizsgálat végzésének technológiai folyamata:

5. A vizsgáló feladatai
A vizsgáló állomáson az adminisztrációs ügyintéző a vonatkozó eljárásrend szerint elvégzi az alábbi feladatokat: A vizsgálati adatokat felvételezi és továbbítja a hatóság számára. Ezen belül:
a vizsgált jármű kategóriájához illeszkedően elvégzi az alábbiakban meghatározott (alfanumerikus és képi) adatok felvételezését, és azokat elektronikusan továbbítja a hatóság számára.A teljes cikk az előfizetőinknek érhető el.
Ha Ön már rendelkezik előfizetéssel a megtekintéshez kérjük, jelentkezzen be.
Szeretne előfizetni? Itt megteheti.
hirdetés

hirdetés