A golfütő is beférjen! Hennessey hatkerék-hajtású elektromos autó

A texasi székhelyű hiperautó-gyártó a Hennessey nyilvánosságra hozta következő 10 éves terméktervének egy részét, amely szerint a következő évtizedben három teljesen új alapmodell készül. Az első, amely a Venom F5-öt követi, a világ első hatkerék-hajtású, teljesen elektromos Hyper-GT-je lesz – kódnevén „Project Deep Space”. Az autó egy luxus grand tourer lesz, amely négy felnőttet tud abszolút kényelemben szállítani, négy szett golfütővel és csomagokkal(!). Természetesen, tekintettel a Hennessey védjegyének számító megszállottságára az erő és a sebesség iránt, az autó gyors lesz, amihez a tapadást a hatkerék-meghajtású hajtáslánc biztosítja, amely egy könnyű karbon kompozit alvázba kerül beépítésre.

„A Hennessey több mint 30 éve foglalkozik a világ leggyorsabb és legizgalmasabb járműveinek megépítésével” – magyarázta John Hennessey, a cég vezérigazgatója és alapítója. „Ez a következő 30 évünkben is folytatódik, bemutatva a világ első teljesen villamosított, hatkerék-meghajtású Hyper-GT-jét. Hiszünk abban, hogy a hat villanymotorral, egyben hat hajtott kerékkel kombinált „Deep Space” a világ leggyorsabb, 0-200 mérföld/órás sebességű négyüléses autója lehet!

„Évtizedek óta építem a világ leggyorsabban gyorsuló járműveit, de teljesítményüket mindig is korlátozta a tapadás. A hatkerekű elektromos meghajtás a megoldás. A technológia példátlan lehetőségeket rejteget ebben a szegmensben – előremutató és innovatív egyaránt. Tervező és mérnöki csapatunk izgatottan várja a jövőt.” – nyilatkozta az alapító.

A Hennessey Special Vehicles az új elektromos Hyper-GT-t a texasi Sealyban található gyártóüzemében fogja megépíteni. Szorosan együttműködik technológiai partnerekkel, köztük a Shell Pennzoil-lal és a Delta Cosworth-tal az elektromos hajtáslánc fejlesztése érdekében.