Renault Trucks TCK Evolution

A Renault Trucks a távolsági áruszállítás igényei szerint kialakított T, C & K termékcsaládját már a kezdetektől, 2013-tól komoly piaci siker övezi. A T-Range-t 2015-ben az év teherautójának választották. A Renault Trucks 2021-ben elindította a TCK Evolutiont, amely 4 pilléren alapul: kényelem és biztonság a járművezetők számára, uptime és tüzelőanyagtakarékosság.

A haszongépjármű-építésben, különösen az áruszállítás járműveinél a törvényi követelmények fokozódása és a piaci verseny soha nem volt még ilyen erős. Igaz a mondás, aki megmarad a mai jónál, vagy akár a kiválónál, az a holnapnak már nem elegendő. Aminek állandónak kell lennie, az a folyamatos fejlesztés. Ma már az alapszériák „ráncfelvarrása” sem apró igazítás, hanem fejlesztésekből áll a projektsorozat. Ennek kiváló példája, amit a Renault Trucks „T/C/K Evolution” bemutat.

A mozgatórugók a törvényi előírások (kipufogógáz- és fogyasztáscsökkentés) és az ügyfelek kívánságainak való fokozott megfelelés. A versenyképesség megtartása érdekében új funkciók bevezetése és a rendszerek jobbítása. A több folytatásra tervezett cikkünk a TCK Evolution műszaki jellemzőit, újdonságait taglalja, melyek úgy a hajtásláncban és a hajtásvezérlésben, mind a vezetői kényelemben és az ADAS-rendszerek kiépítésében mutatkoznak meg. A kommunikáció internetes kapcsolt rendszereiben, a szoftverfrissítésekben és a távfelügyeletben korszakváltásra kerül sor. Erről az Autótechnika egy külön cikkében szólunk.

A teljes cikk előfizetőknek érhető el.