Autotechnika szakfolyóirat
Autotechnika szakfolyóirat
2022. július | Olvasson bele!

A jó lehet még jobbA Renault Trucks továbbfejlesztette a T High, T, C és K modellek megjelenését, így magabiztosabb és modern stílust kölcsönöz számukra – mondja Paul Daintree, a Renault Trucks tervezési igazgatója. Irányításával a Renault Trucks tervezési osztályának csapatai 2018 óta dolgoznak a T, T High, C és K sorozat továbbfejlesztésén. A vevői érdeklődés felkeltése, a törzsvásárlók elkötelezettségének erősítésében – számos tényező között – előkelő helyet foglal el a megjelenés, a dizájn és a használati praktikusság, kiemelten a belső tér kényelme és otthonossága.

„Elengedhetetlen, hogy a tervező a végfelhasználót állítsa gondolkodásának és döntéseinek középpontjába” – mondta Paul Daintree, majd így folytatta: „Együtt dolgoztunk ügyfeleinkkel a stúdiónkban. Mi is a helyszínen voltunk – a raktárakban, az autópálya-szervizekben –, hogy találkozzunk a fuvarozókkal és a sofőrökkel, hogy megérthessük igényeiket és reagálhassunk rájuk”.

A fényszórókat teljesen átalakították: a LED-technológia nemcsak jobb megvilágítást eredményez, hanem lehetővé teszi a tervezők számára, hogy csökkentsék a fényszórók magasságát azáltal, hogy több funkciót integrálnak egy kisebb térbe. Ezen fényszórók fölé terelőt is szereltek. A hűtőrácsot is átalakították, karakteresebb lett, a Renault Trucks logója a rácson kibővült. „Ami a vezetési kényelmet illeti, ügyfeleink azt várták, hogy a teherautók vezetői helyzete hasonló legyen a személygépkocsikéhoz” – teszi hozzá Paul Daintree. A kormányoszlop új, három tengelyben állítható, amely lábpedállal engedhető fel, két kézzel könnyen beállítható. Ez a gépkocsivezetők határozott kérése volt, akik elmondták, más márkáknál ez már megvalósult. A teherautókat kulcs nélküli start/stop rendszerrel is felszerelték. Ez több teret biztosít a térdeknek és – fontos apróság, ilyenek bizony sokat számítanak – beszállásnál nem kell, hogy kézben kelljen szorongatni a slusszkulcsot, növeli a vezető beszállásának komfortját, biztonságát.A teljes cikk az előfizetőinknek érhető el.
Ha Ön már rendelkezik előfizetéssel a megtekintéshez kérjük, jelentkezzen be.
Szeretne előfizetni? Itt megteheti.
hirdetés

hirdetés