Autotechnika szakfolyóirat
Autotechnika szakfolyóirat
2022. május | Olvasson bele!

Fenntartható alumínium-megoldások az autóiparbanA Constellium SE egy új kutatási-fejlesztési kezdeményezést indított el Franciaországban, ISA3 projekt néven (Alumíniumkoncepciók integrálása könnyű gépjárművekhez). A Renault-val, az ESI-csoporttal, az Institut de Soudure (Hegesztési Intézet) és a Lotaringiai Egyetemmel partnerségben, ez a hozzávetőleg 7 millió eurós projekt könnyű, újrahasznosítható és költséghatékony alumíniummegoldások kidolgozását és kiterjesztését támogatja majd az autóipari piac számára.

Az ISA3 projekt célja a könnyűszerkezetes járművek gyártásának előmozdítása azáltal, hogy felgyorsítja az autógyártók acélról alumíniumra történő átállását. A projekt olyan ötvözetekre és koncepciókra összpontosít, amelyek lehetővé teszik a zárt körfolyamatú újrahasznosítást.

„Úgy véljük, hogy ez a projekt előnyösebb pozícióba fogja mozdítani az alumíniumot az autóipari piacon, mivel a gyártók a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére és az elektromos járművek kínálatának bővítésére törekszenek. Ez a partnerség lehetővé teszi számunkra, hogy olyan konstrukciókat és megoldásokat vizsgáljunk, amelyek a járművek széles körére alkalmazhatók, és mind környezetvédelmi, mind gazdasági előnyöket biztosítanak.A teljes cikk az előfizetőinknek érhető el.
Ha Ön már rendelkezik előfizetéssel a megtekintéshez kérjük, jelentkezzen be.
Szeretne előfizetni? Itt megteheti.
hirdetés

hirdetés