Retro Electric avagy klasszikus autók elektromosítása

„A klasszikus autók villamosenergia-piaca várhatóan növekedni fog a következő évtizedben, mivel a közutak infrastruktúrájának fejlesztése az elektromos autók töltésének megkönnyítéséhez szükséges infrastruktúrák erőteljes kiépítése felé halad” - mondta az angliai Electrogenic elektromos autó átalakító műhely tulajdonosa, Steve Drummond.

A benzinkutak elektromos töltési lehetőségeinek fokozott fejlesztése és a tiszta levegő zónák bevezetése több sofőrt ösztönözhet arra, hogy az elektromos hajtások felé forduljon, aminek már olyan lehetősége is van, hogy meglévő klasszikus autóikon történő átalakítás végzésével elektromossá változtassák kedvenceiket. A konverziók akár 25 000 - 30 000 fonttól (átlagosan 12 millió Forint) is kezdődhetnek, viszont régebbi, öregebb, nagyobb kedvencek esetén még így is valamivel olcsóbb megoldásnak számítanak, mint azok új, teljesen elektromos változatai. A műhely portfóliójában klasszikus autók is szerepelnek, amelyek tulajdonosai azt akarják, hogy autójuk külső megjelenése nem változzon, de szükséges az elektromos hajtáslánc, hogy pl. London belvárosában is élvezhessék az autózás élményét. Ezzel elkezdődhet az elektromos és a klasszikus autók vegyes házassága.

És igen: a klasszikus autók piaca Nagy-Britanniában évente 5 milliárd font forgalmat is bonyolíthat, ez sok autó. Az Electrogenic honlapján R-EV (Retro Electric) megjelölésű autók a környezetvédelem új lehetőségeit nyitják meg a klasszikus autók romantikus felhasználói élményével párosítva, új éltet adva azoknak.

A műhely honlapja az alábbi linken tekinthető meg.

 

(Küllei)