Az Opel az Insigniát új technikával frissíti fel

Az Opel középkategóriás modelljén ráncfelvarrást végez. A fejlesztett három- és négyhengerű motorok mellett az Insignia új LED-fényszórókat, és tolatóasszisztenssel felszerelt digitális tolatókamerát kap.


Opel Insignia Sports Tourer Facelift​​​​​​​

Az Opel a zászlóshajó-autójának dizájnján igazítást végez. Az Opel Insignia ráncfelvarrásával a széria-LED-fényszórók keskenyebbé válnak, a hűtőrács pedig szélesebb lesz.  „Az új Insignia továbbviszi a merész és letisztult Opel dizájnfilozófiát”, mondja az Opel dizájnfőnöke, Mark Adams. Az Insignia Grand Sport és Sports Tourer hátulján a sarkos kipufogóvégek kivételével semmilyen változás nem látszik. 

Az Opel Insignia hajtását már új generációs három- és négyhengerű motorok végzik, amelyek teljes felületű légzárókkal vannak felszerelve. A benzinmotorosok alaptípusa a 107 kW-os (145 LE) háromhengeres 1,4 T hatfokozatú kéziváltós változat. A négyhengerű, hengerlekapcsolással ellátott 2,0 T teljesítménye 147 kW (200 LE), az erőátvitelt egy kilencfokozatú automataváltó biztosítja. A négyhengerű csúcsmodell GSi 2,0 T teljesítménye 169 kW (230 LE), és 350 Nm forgatónyomatéka van. A kilencfokozatú automatikus váltó közvetíti az erőátvitelt mind a négy kerékre. A dízelmotorosok közül jelenleg csak a 90 kW (122 LE) teljesítményű, 1,5 l-es háromhengerű kapható, amelyet a 2,0 l-es négyhengerű motorosok követnek majd.

A széria-Insignia energiahatékony, teljes-LED-fényszórókkal rendelkezik. Az opcionális új IntelliLux-LED-pixel-fényrendszer a korábbi 32 helyett most 168 LED-elemmel van felszerelve. A változtatható fénytávú adaptív világítás funkciói a kanyar- és rosszidőjárás-világítástól a városi, országúti és autópálya-világításon át a jobb parkolási megvilágításig terjednek.

Új tolatókamera az Opel Insignia járműben

Az asszisztensrendszerek terén a ráfutásos ütközési figyelmeztetés, a sáv- és a sávtartó asszisztens, a holttérre figyelmeztetés, az adaptív sebességtartó automatika (ACC), a közlekedésitábla-felismerés vagy a szélvédőre vetített kijelző (head-up-display) áll rendelkezésre. Az új digitális tolatókamera a hátramenet bekapcsolásakor a jármű mögötti történésekről vetít képet az infotainment-képernyőre. A rendszer a tolatóasszisztenssel kapcsolatban radarszenzorokkal 90°-os szögben 20 m-ig az Insignia mögött balra és jobbra érzékeli a tárgyakat, és fénnyel, ill. hanggal figyelmezteti az autóvezetőt. Az új OpeI Insignia hivatalos bemutatójának helye a brüsszeli autókiállítás volt januárban.