Földgázüzemű Škoda Scala G-TEC

Az új kompakt ŠKODA CNG tüzelőanyagú modell három CNG-tartállyal megközelítőleg 410 kilométer hatótávolságú. A SCALA G-TEC bevezetése várhatóan 2019 negyedik negyedévében lesz.

Ez a földgázüzemű SCALA kiegészíti az új kompakt modell motorjának sorozatát, hozzáadva egy különösen hatékony és környezetbarát változatot. Az 1,0 G-TEC maximális teljesítménye 66 kW (90 LE), maximális forgatónyomatéka 160 Nm. Christian Strube, a ŠKODA műszaki fejlesztési igazgatósági tagja elmondja: „A földgáz kulcsszerepet fog játszani a ŠKODA motorportfóliójában az elkövetkező években a CO2 -kibocsátás csökkentése érdekében. Aki egy ŠKODA SCALA G-TEC-et vezet, a jövőben sok országban részesül majd a viszonylag kis üzemanyagköltségekből. "

Az új SCALA G-TEC csatlakozik az OCTAVIA G-TEC-hez, mint a második földgázüzemű modell a ŠKODA modellcsaládban. Az új SCALA G-TEC motorját háromhengerű turbómotor hajtja, 1,0 literes lökettérfogattal. Kézikapcsolású sebességváltója 6 fokozatú. A SCALA G-TEC-et kifejezetten CNG-használatra tervezték, és megfelel az Euro 6d TEMP kibocsátási szabványnak. A szén-dioxid-kibocsátás mintegy 25 százalékkal csökken a benzinüzemhez képest, jóval alacsonyabb szintű a nitrogén-oxid-kibocsátása és nincs részecske a kipufogógázban. Kipufogógáz tisztításához elegendő egy három komponensre ható redox katalizátor.

A teljes cikk előfizetőknek érhető el.