A Symbio 200 000 stackpack üzemanyagcellát gyárt majd

A hidrogénmobilitási specialista Symbio cég ott volt az idei Frankfurti Autókiállításon. A cég, amely a Michelin leányvállalata és a Faurecia céggel létrehozandó közelgő közös vállalat része, bejelentette, hogy StackPack üzemanyagcellájából 2030-ra 200 000-et gyárt majd.

Végre elérkezett a hidrogén pillanata. Az elkövetkezendő években járművek tízezrei járják majd az utakat tüzelőanyag-cellával, különösen Kínában, Koreában, Kaliforniában és Japánban. A Symbio szándéka, hogy vezető szerepbe kerüljön ezen a növekvő piacon, és amely célhoz szükséges teendőket azonosította:

  • az autógyártók segítése, hogy egy időben több piaci szegmenst átfogó hidrogénjárműveik (személygépkocsik, furgonok, haszongépjárművek...) fejlesztési ideje és költsége lecsökkenjen, még eltérő készültségi fokaik ellenére is,
  • a piaci növekedés ösztönzése, valamint „a tyúk és a tojás” dilemma leküzdése, ami azt jelenti, hogy a gyártók a H2 kutak hálózatának kiépítésére várnak a járműgyártás megkezdése előtt, miközben az üzemanyag-forgalmazók a kereslet megjelenésére várnak.

A SYMBIO CÉGRŐL

A Symbio, az újgenerációs berendezésgyártó olyan hidrogén üzemanyagcella-kiteket tervez, amelyek különféle típusú elektromos járművekbe (haszongépjárművek, buszok, nehéz tehergépjárművek stb.) építhetők, és egy sor szolgáltatáshoz kapcsolódnak (távoli járműjavítások és flottamenedzsment stb.). Ha a járműveknek ilyen felszerelése van, fokozottan könnyű használatot biztosítanak (újratöltés 3 perc alatt, akkumulátor-egyenértékük duplájának megfelelő autonómia stb.), miközben a „nullkibocsátás” megmarad. Franciaország útjain és Európa-szerte több száz van belőlük – többségében könnyű haszongépjárművek, mint pl. a Renault Kangoo ZE H2). A 2010-ben alapított Symbio 2019 februárja óta a Michelin Csoport leányvállalata.

200 000 STACKPACK 2030-BAN

A Symbio a Michelin anyavállalat támogatásával és a Faurecia céggel előkészítés alatt álló közös vállalattal megengedheti magának, hogy ambiciózus legyen: a StackPack gyártási száma 2025-ben 20 000-re, 2030-ban pedig 200 000-re van előirányozva. A StackPack tartalma egy hidrogén üzemanyagcella és olyan kulcsfontosságú komponensek, amelyek meghoszszabbítják élettartamát és optimalizálják mind kompaktságát, mind járműbeli integrációját.

A cégnek megfelelő felszereltsége van, hogy megállja a helyét a hidrogénmobilitási piacon, az alábbiaknak köszönhetően:

  • teljes körű, szabványosított termékskála, hogy biztosítsa a gyártók számára a gyors feldolgozást és a rövid piacrajutási időt,
  • olyan testreszabható termék, amely igazítható az ügyfélkövetelményekhez,
  • olyan különlegesen flexibilis, költséghatékony felépítés, amely lehetővé teszi a gyártást egyszerre több autógyártó részére,
  • igazolt szakértelem a hidrogénmobilitás fejlesztésének terén, Franciaországban és Európa-szerte. A Zero-Emission Valley (Nullaemiszsziós Völgy) projekt Auvergne-Rhône-Alpes-ban és a Hydrogen Mobility Europe (Európai Hidrogénmobilitás) két kitűnő példa.

Forrás: www.symbio.one