Autotechnika szakfolyóirat
Autotechnika szakfolyóirat
2022. június | Olvasson bele!

Megkezdődött az AMG Performance modellek gyártása Kecskeméten

hirdetés

A Mercedes-Benz kecskeméti gyárában idén harmadszor indul új modellek sorozatgyártása, ezúttal háromféle Mercedes-AMG Performance gyártása kezdődött meg - tájékoztatta a német autógyártó pénteken az MTI-t.

hirdetés

A kecskeméti üzemben februárban kezdték meg a CLA Coupé második generációjának gyártását, majd néhány hónappal később, júniusban az új CLA Shooting Brake első sorozatban gyártott példánya gördült le a szalagról. A kecskeméti gyárban az AMG-típusok gyártásának előkészületei már 2018-ban megkezdődtek: az összeszerelő üzemben található tanulószigeteken a munkatársakat hónapokon keresztül képezték az egyedi munkafolyamatokra. Az új Mercedes-AMG család sportos tagjainak újonnan fejlesztett 2,0 literes turbómotorja a 285 kilowattos (387 lóerő), illetve S-verzióként 310 kilowattos (421 lóerő) teljesítményével a legerősebb nagyszériás négyhengeres hajtómű a világon.

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár mintegy 4700 munkatársat foglalkoztat. Első modellként 2012-ben a B-osztály gördült le a szalagról, ezt követte 2013-ban a négyajtós kompakt CLA, majd 2015-ben a CLA Shooting Brake. A két utóbbi modellt kizárólag itt gyártják a világpiacokra. Tavaly májusa óta a termékpalettát az új A-osztály is kiegészíti. A Mercedes 2018-ban több mint 190 ezer Mercedes-Benz kompakt autót gyártott magyarországi üzemében. A társaság tavaly júniusban megkezdte meglévő gyárának bővítését is Kecskeméten.


Tetszett a cikk?

hirdetés

hirdetés