Kérdéses az Audi TT jövője

A sportautó-szegmens gyengülő teljesítménye sodorhatja veszélybe az Audi ikonikus modelljét, a Győrben is gyártott Audi TT-t.

A cég nagy múltú sportkocsimodelljét a jövőben egy másik modell helyettesítheti Bram Schot vezérigazgató szerint, aki egész pontosan azt mondta a TT jövőjét firtató kérdésre: "Ez egy nagyon jó kérdés. Azt hiszem, van jövője egy Audi-ikonnak, de nem tudom, hogy ez a TT lesz-e. Vérzik a szívem ettől a kérdéstől. Van néhány ötletünk, ami helyettesíthetné a TT-t, bár nem közvetlenül." Autóipari pletykák szerint egy sportos, kupészerű kocsi válthatja majd a sportos modellt a négykarikás palettán. 

Bram Schot februárban jelentett be egy 15 milliárd eurós költségcsökkentési programot, melynek része többek között a modellkínálat csökkentése, amely az elmúlt években drámaian elterebélyesedett. „Az Audinak meghatározónak kell maradnia a piacon, ugyanakkor az elektromosítás költségeit is állnunk kell. Így egyszerűen nem engedhetjük meg, hogy minden országban és minden piaci szegmensben jelen legyünk.” - összegezte a problémát Schot. Ennek a stratégiának része a modellváltozatok 27%-kal való csökkentése.

A TT azonban 2022-ig még egészen biztosan piacon marad a nemrég frissített és hamarosan a kereskedésekbe kerülő változattal.

Fotó: audi.com