Corghi, a prémiumkategória

A CORGHI gyárat 1954-ben alapították meg a CORGHI fivérek Olaszországban, Correggio városában, mára már 3 gyárral rendelkeznek. Joggal hívják magukat a garázsipari berendezések feltalálójának, hiszen a ma is használatos kerékszerelő gépek legelső generációját ők fejlesztették ki 1961-ben Artiglio néven megindítva a gyár mindmáig töretlen sikerét.

A Ferrari, valamint a Maserati márkaszervizek kizárólagos szervizberendezés-beszállítójaként már hosszú évekkel ezelőtt a CORGHI komoly technológiai és minőségi bizonyítványt tett le az asztalra, mialatt már komoly szerepet töltött be a motorsportban is, a Forma 1-ben már több mint 30 éve CORGHI CS 44 típusú gépekkel szerelik a kerekeket nemcsak a Ferrari, hanem az összes csapat részére is. A WRC és a MotoGP-be is szintén beszállító. A versenysportokban megszerzett rendkívül értékes és hasznos innovatív tapasztalatokat a CORGHI az új modellek kifejlesztésénél felhasználja, ugyanúgy, mint ahogy azt a versenysportokban szintén részt vevő autógyártók is teszik az új modelleik kifejlesztésekor.

A CORGHI kerékszerelő gépek WDK jóváhagyással is rendelkeznek – defekttűrő, alacsony peremű, valamint magas sebességi indexű, úgynevezett UHP abroncsok szerelésére is kiválóan alkalmasak.

A CORGHI kiemelt figyelmet fordít a környezetkímélő anyagok felhasználására, és az újrahasznosításra (ilyen szerződés köttetett a BMW autógyárral, mely alapján minden lecserélt gépet újrahasznosítunk).

A Mercedes-Benz autógyár kecskeméti gyárában CORGHI gépek működnek a kerékösszeszerelő üzemben a minőségi és zavartalan működés érdekében.

Piacvezetőként a legújabb technikai újdonságokat és a legmodernebb gépeket kínáljuk kiemelt támogatással.

Legyen szó autó, motorkerékpár, tehergépjármű vagy repülőgép szereléséről, mindenre van CORGHI!