Az Allison Transmission elindítja az eGen Power gyártást

Az eGen PowerTM  a nemrég beharangozott Allison eGen TM márkán belül a második termék, amely teljesen elektromos és elektromos hibrid meghajtási megoldásokat kínál, ezzel az Allison az elektromos meghajtású kereskedelmi járművek jövőjébe vezető úton az élre kerül.

Az Allison Transmission, a közepes és nehéz, teljesen automatikus váltóművek globális legnagyobb gyártója és kereskedelmi járművek hajtási megoldásainak, köztük az elektromos hibrid és teljesen elektromos hajtási rendszerek beszállítója bejelentette az eGen Power indítását, amely az Allison teljesen integrált elektromos tengelyeinek új sorozata.

A teherautók esetében korábban AXE névvel hivatkozott eGen Power termékcsalád a második termék lesz a nemrég beharangozott Allison eGen teljesen elektromos és elektromos hibrid hajtási megoldások portfólióján belül. Az Allison a 10 400 kg bruttó tengelytömeg-arányú (GAWR) eGen Power 100D terméket fogja elindítani, az eGen Power terméksorozat első elektromostengelyes változataként. Az eGen Power elektromos tengelyek az Allison nemrég elkészült 10 220 m2-es michigani Auburn Hills-i elektromostengely-fejlesztő és gyártólétesítményben fognak készülni.

A eGen Power 100D a világ egyik legerősebb és teljesen integrált e-tengelye közepes- és nehézteherjárművekhez. Egyenként 200 kW folyamatos teljesítményt, vagy összesen 400 kW teljesítményt előállító két elektromos motorja van, 550 kW összesített csúcsteljesítménnyel. A eGen Power 100D központi háza magába foglal egy kétsebességes váltóművet is. A kétsebességes váltómű lehetővé teszi a nagy indítási lejtőszöget, maximális sebességet és hatékonyságot, valamint az opcionális differenciálzárat. Ez a hatékonyságbeli előny a megnövekedett hatótávolságban vagy a csökkentett akkumulátortelep-méretben jelenik meg, optimalizálva az eGen Power elektromos tengelyek által nyújtott gazdasági értéket.

Ezeknek az előnyöknek köszönhető döntött úgy a a Hino Trucks és a Hexagon Purus, hogy az Allison eGen Power 100D legyen beépítve a Hino XL7 teherautóba, amelyet nemrégiben a Hino Trucks jelentett be a 2020. október 5-i „Project Z” nulla kibocsátású járműfejlesztési programban.

„A Hino Trucks és az Allison Transmission között régóta partnerség van, ahogy azt tanúsítja az iparágban vezető ötéves hajtáslánc-garanciánk és az Allison megszokott helye valamennyi Hino hagyományos teherautókban”, mondta Glenn Ellis, Hino Trucks Ügyfélélményért felelős alelnöke. „Ahogy a ZEV-fejlesztési programunkba, a Project Z-be vágunk, reméljük, hogy az Allison eGen Power e-tengelyét jövőbeni termékkínálatunkba bevezethetjük.”

„Az Allison az Allison eGen márkán belül továbbépíti az elektrifikálási termékportfóliónkat, mi pedig együttműködési validációs programok révén továbbfejlesztjük ezeket a termékeket a globális szinten vezető teherautók OE-gyártóival”, mondta Branden Harbin, az Allison Transmission Globális Marketing ügyvezető igazgatója. „Ígéretünk ügyfeleinknek az, hogy a világ legmegbízhatóbb és legértékesebb meghajtási megoldásait nyújtsuk, hogy ügyfeleink képesek legyenek hatékonyabban dolgozni. Tervünk, hogy továbbra is a kedvenc meghajtási megoldást szolgáltassuk, az energiaforrástól vagy a meghajtás típusától függetlenül.”