Bilstein az Automechanikán

A lengéscsillapítók szakértője termékeinek széles választékát mutatja be a 2014-es frankfurti Automechanika kiállításon, 2014. szeptember 16–20-a között. Gyári alkatrészek kiváltása, légrugómodulok a pótalkatrészpiacon, sokoldalú BILSTEIN B6, kibővített off-road program – ezek állnak a BILSTEIN bemutató tematikájának középpontjában a pótalkatrészpiac legjelentősebb kiállításán, az Automechanika-show-n. A futómű-specialista 375 m2-es standján (6.0 csarnok, B40 stand) egyéb, minőségi pótalkatrészeket is felvonultat, melyek számos európai modellhez megrendelhetők. A BILSTEIN e neves eseményen bemutatja legújabb, frissített katalógusát is.


A fejlesztéseknek köszönhetően a BILSTEIN B3 rugói majd minden átlagos németországi modell számára elérhetőek.

MÉG TÖBB APPLIKÁCIÓ A GYÁRI ALKATRÉSZEK KIVÁLTÁSÁBAN

A szakterületek, amelyekre a BILSTEIN különös hangsúlyt fektet az Automechanikán, a garanciális feltételek és elbírálásuk, valamint a gyári alkatrészek kiváltása, melyek egyre nagyobb jelentőséggel bírnak. E termékcsoportokban a BILSTEIN mintegy 2000 referenciával rendelkezik, mellyel lefedi az európai járműpiaci szegmens 94%-át, és tovább növekszik. A BILSTEIN B1 toronycsapágyak, ütközőgumik, porvédők és különböző kiegészítők, valamint a BILSTEIN B2 olajtöltésű lengéscsillapítók megfelelnek a jelenlegi piaci értékeknek, melyeken felül a termékskála tartalmazza az eredeti gyári minőségű BILSTEIN B3 rugókat is. Az oldalterhelésű és a miniblokk tekercs gyártása 2014 elejétől tovább bővült, így mára 50 új applikáció került fel a listára. Ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag a BILSTEIN B3 rugói minden németországi átlagos autómodellhez rendelhetők. A BILSTEIN által kifejlesztett egycsöves, gáznyomású technológiának köszönhetően a csapat következő sztárja a BILSTEIN B4 lengéscsillapító, mely minden terhelés mellett állandó csillapítást ad.

A SOKOLDALÚ BILSTEIN B6

A nagy teljesítményű BILSTEIN B6 lengéscsillapító szintén számos funkcióval rendelkezik. Nagy terhelés mellett is fokozott csillapítási erő, valamint kompromisszumok nélküli sportosság jellemzi. Ez az ikonikus sárga színű lengéscsillapító játszi könnyedséggel mutatja meg képességeit az úton. Így a BILSTEIN B6-os felkészülten vár minden eseményt, ami az autózás során bekövetkezhet. Az egycsöves gáznyomásos rendszer és az upside-down technológia kombinációja kiváló útfekvést, maximális biztonságot és jókora teljesítménytartalékot eredményez. A kitűnő anyag- és gyártási minőség a sokoldalú BILSTEIN B6 gátlót különösen strapabíróvá és tartóssá teszi.


A BMW 7-es sorozata számára kifejlesztett BILSTEIN B4 légrugós rendszerrel újabb alternatíva jelent meg a pótalkatrészpiacon, kiegészülve a Mercedes-Benz S-osztály modell applikációjával.

„LEVEGŐBEN AZ ELSŐ”

Az Automechanikán használt „First on air”, azaz „Levegőben az első” mottóval a BILSTEIN megfogalmazza a légrugós rendszerek szegmensének előnyeit a pótalkatrészpiac számára. 2011 őszén a BMW 7-es sorozata számára fejlesztett, BILSTEIN B4 légrugós modulok kereskedelmének megkezdése egy olyan sikeres szegmens sarokkőletételének minősült, mely korábban csak az eredeti gyári alkatrészpiacon volt elérhető. 2012-ben a Land Rover Discovery III és IV modelljei számára is hozzáférhetővé vált a légrugós technológia, mint széria pótalkatrész. Új termék a BILSTEIN-kínálatban a BMW 7-es sorozata (E65, E66), illetve a Range Rover Sport modell számára fejlesztett, aktív B4 légrugós modul, csakúgy, mint a passzív B6 verziója a Land Rover Discovery III, IV and Sport modellek számára. Ezen kívül a BILSTEIN kínálatában elérhetők széria pótalkatrészként az aktív légrugós modulok a Mercedes-Benz CLS és GL, valamint az S, E és M osztály, továbbá a Jaguar XJ modelljei számára.


Bemutatásra kerül az elektronikus lengéscsillapító-páros, a BILSTEIN B4 Damp-Tronic®, valamint a BILSTEIN B6 DampTronic®

A LENGÉSCSILLAPÍTÓ PROGRAM KITERJESZTÉSE A SUV ÉS A CROSSOVER KATEGÓRIÁKRA

A BILSTEIN számításba véve az európai SUV és a crossover piac ugrásszerű növekedését, folyamatosan bővíti off-road programját. A BILSTEIN B6 Offroad és BILSTEIN B8 Offroad lengéscsillapító-sorozatok a BILSTEIN B6-4600, BILSTEIN B8-5100, BILSTEIN B8-5100 RHA (Ride Height Adjustable – állítható utazási magasság) és BILSTEIN B8-5160 módozatokkal bővülnek, amelyeket mostanáig csak az amerikai piacon értékesítettek. A frankfurti show-n olyan lengéscsillapítók kerülnek bemutatásra, melyeket speciálisan a már megemelt kocsiszekrénnyel rendelkező gépkocsikhoz fejlesztettek, és amelyek ősztől a BILSTEIN európai főkatalógusából rendelhetőek.


A BILSTEIN számításba véve az európai SUV és a crossover piac ugrásszerű növekedését, folyamatosan bővíti off-road programját.

Szintén bemutatják az elektronikus lengéscsillapító-párost, egyet a Porsche 911 (997) modellhez, ez a BILSTEIN B4 DampTronic®, valamint a BMW M3 (E90) modellhez a BILSTEIN B6 DampTronic® típust. Mindezeken túlmenően a BILSTEIN bemutatja a Land Rover Defenderhez fejlesztett elektronikus BILSTEIN B6 ridecontrol® lengéscsillapítót, amely egy BILSTEIN iRC modul segítségével és egy iPhone vagy androidos okostelefon vezérlésével aktív felfüggesztéssé alakítható.

Fotó: ©BILSTEIN